Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν πάει Τόκιο ο Κύργιος
Τα πολύ αυστηρά μέτρα καραντίνας αλλά και η απουσία κόσμου ήταν από τους βασικού λόγους που οδήγησαν τον Νικ Κύργιο στην απόφαση να μην πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Νικ Κύργιος επιβεβαίωσε σήμερα (9/7) ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8), επισημαίνοντας ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του, είχε η απόφαση για απαγόρευση προσέλευσης θεατών στην γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.
Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Αυστραλία μαζί με άλλους δέκα τενίστες και τενίστριες, διαμαρτυρήθηκε επίσης για τα μέτρα καραντίνας που επέβαλαν οι ιαπωνικές αρχές με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ είχε πει πρόσφατα, ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στη διοργάνωση, χωρίς την παρουσία κοινού.
«Η ιδέα του να παίζεις σ΄ ένα άδειο γήπεδο δεν μου ταιριάζει. Ποτέ δεν συνέβη», έγραψε σχετικά ο Κύργιος (Νο 60 στην παγκόσμια κατάταξη) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να στερήσω από έναν υγιή Αυστραλό αθλητή αυτήν την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα του».
Ο Κύργιος αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες έναν τραυματισμό στους κοιλιακούς, ο οποίος ήταν και ο λόγος που αποχώρησε από το Γουίμπλεντον, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του, επεσήμανε: «Ήταν το όνειρό μου να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξέρω ότι δεν θα έχω ποτέ ξανά αυτήν την ευκαιρία, αλλά ξέρω τον εαυτό μου».
- Αποκαθίστανται και αναδεικνύονται τα μνημεία στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη
- Ράγιο Βαγιεκάνο: Γιατί ο Ίνιγκο Πέρεθ μπορεί να αλλάξει τα πλάνα του για το πρώτο ματς με την ΑΕΚ
- Δ’ Χαιρετισμοί: Τι ώρα ξεκινά η ακολουθία – Το κείμενο της Δ’ στάσης
- ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην υιοθεσία ανηλίκου
- ΗΠΑ: Εξετάζουν την άρση κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο για να μειωθούν οι τιμές – «Αντιφατικός ελιγμός», λένε οι αναλυτές
- Μιλουτίνοφ: «Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τα play off»



