Καθώς προχωράμε στη χρονιά, οι κυκλοφορίες video games συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η αγορά είναι γεμάτη με παιχνίδια δράσης, στρατηγικής, αγώνων ταχύτητας, μαχών, παιχνίδια για κάθε γούστο, ηλικία και κονσόλα τα οποία σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να τα «λιώσεις» σαν να μην υπάρχει αύριο. Με τόσες πολλές προτάσεις όμως, είναι πάρα πολύ εύκολο κάποιος να… χάσει τη μπάλα, γι’ αυτό κι εμείς ξεχωρίσαμε τις 2+1 καλύτερες, αυτές που δεν πρέπει να χάσεις για κανέναν λόγο! Ξεκίνα με τις δύο πρώτες και όταν με το καλό τελειώσεις -έπειτα από εκατοντάδες ώρες gameplay- προχώρα και στην τρίτη…

Mass Effect Legendary Edition

.

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία αν έχεις ξοδέψει επενδύσει εκατοντάδες ώρες στους τίτλους της σειράς Mass Effect, αν έχεις εξαντλήσει κάθε επιλογή σε κάθε διάλογο, αν έχεις κάνει όλα τα quests, αν έχεις ζήσει όλα τα romances κι αν έχεις τερματίσει τα παιχνίδια με κάθε τρόπο παρέα με τον BroShep ή τη FemShep. Η Legendary Edition του θρυλικού frachise της BioWare είναι μία εξαιρετική αφορμή για να τα κάνεις όλα αυτά για άλλη μια φορά, φρεσκάροντας τις αναμνήσεις σου από τη σειρά Mass Effect.

Το απόλυτο πακέτο για κάθε λάτρη των action RPG και των sci-fi ιστοριών, κυκλοφορεί σε PC, PS4 και Xbox One (όντας απολύτως συμβατό και με PS5 και Xbox Series X|S) περιλαμβάνοντας και τα τρία μέρη της space opera της BioWare (δεν ασχολούμαστε με το Andromeda). Όλοι οι τίτλοι έχουν γίνει remastered, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και το πρώτο Mass Effect θα σε καταπλήξει με τα γραφικά, τα χρώματα και την υπέροχη ατμόσφαιρά του -και μιλάμε για παιχνίδι σχεδόν 15ετίας, έτσι;

Φυσικά οι μάχες είναι το κάτι άλλο, με ατελείωτο πιστολίδι, εκρήξεις, εχθρούς να σε περικυκλώνουν και την AI να κάνει τη ζωή σου ολοένα και πιο δύσκολη. Στο πλευρό σου θα έχεις βέβαια τους πιστούς σου συντρόφους οι οποίοι θα σε στηρίξουν, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές σου. Η ΑΙ βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα, τα boss fights έχουν ανανεωθεί ενώ τα άκρως εντυπωσιακά εφέ προσδίδουν σε κάθε σκηνή μία χολιγουντιανή εσάνς!

Resident Evil Village

.

Με το Resident Evil 7: Biohazard, η σειρά, το όνομα της οποίας είναι πλέον συνώνυμο του είδους των survival horror, έμοιαζε να βρήκε τον δρόμο της. Αναγνωρίζοντας το «γκελ» που έκανε στο κοινό το παιχνίδι, στην Capcom δε θέλησαν να χαλάσουν την πετυχημένη τους συνταγή οπότε με αυτά κατά νου, δεν είναι να απορεί κανείς για την ποιότητα και το design του Resident Evil Village.

Η πλοκή του τίτλου διαδραματίζεται κάπου στην ανατολική Ευρώπη, τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της προηγούμενης κυκλοφορίας της σειράς. Πρωταγωνιστής είναι για ακόμα μία φορά ο Ethan Winters ο οποίος πέφτει θύμα απαγωγής από τον Chris Redfield και τους άνδρες του. Η γυναίκα του σφαγιάζεται και ο ίδιος βρίσκεται σε ένα άγνωστο χωριό στο οποίο απ’ ό,τι φαίνεται τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Μεταλλαγμένοι λυκάνθρωποι, φαντάσματα, μία μυστηριώδης θεότητα και μία πανύψηλη αριστοκράτισσα με τάσεις βαμπιρισμού συνθέτουν ένα γκροτέσκο σκηνικό που θα σε καθηλώσει.

Αν και survival horror, στο παιχνίδι ετοιμάσου για μάχες δίχως προηγούμενο. Στην προσπάθειά του να βρει την απαχθείσα έξι μηνών κορούλα του και να ξεμπερδεύει μια και καλή από την απειλή της Lady Alcina Dimitrescu, ο Ethan θα αδειάσει εκατοντάδες γεμιστήρες πυροβολώντας προς πάσα κατεύθυνση. Το παιχνίδι έχει ορισμένους γρίφους και σεκάνς στις οποίες απαιτείται προσεκτική προσέγγιση (βλ. stealth) αλλά σε γενικές γραμμές… ό,τι κινείται, εκτελείται. Ειδικά στις περιπτώσεις που θα σε κυνηγάει κάποιο απ’ τα bosses, θα πυροβολείς αδιακρίτως! Εγγυημένη έκκριση αδρεναλίνης.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

.

Και τώρα θα σε πάμε πίσω, πίσω στον χρόνο. Πόσο πίσω; Περίπου μία δεκαετία και συγκεκριμένα στα τέλη του 2011, όταν κυκλοφορούσε στο Wii ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε στην πλατφόρμα: το The Legend of Zelda: Skyward Sword. Ώρα λοιπόν να καλωσορίσεις την HD επανέκδοσή του, με τη Nintendo να κάνει το χατίρι στους αναρίθμητους φίλους του franchise, χαρίζοντάς τους μία κλασική κυκλοφορία που πληροί όμως τα -υψηλά- ποιοτικά στάνταρ του σήμερα.

Μιλάμε φυσικά για ένα remaster του αρχικού τίτλου το οποίο από πλευράς περιεχομένου δε διαφέρει καθόλου από εκείνον. Το σενάριό του εντοπίζεται στις αρχές της ιστορίας της σειράς με τον Link να προσπαθεί να σώσει τη Zelda πολεμώντας παράλληλα τον διαβολικό θεό και βασιλιά των δαιμόνων, Demise. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιχνίδια της σειράς, έτσι κι εδώ, ο παίκτης ελέγχει τον Link. Για να ξεπαστρέψει τους αντιπάλους του χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο όπλο -από το σπαθί και την ασπίδα του, μέχρι τόξο και βόμβες.

Η Nintendo έχει δουλέψει αρκετά στον χειρισμό έτσι ώστε να εξομοιώσει τη λειτουργία των Wii Remote Plus και Nunchuck με τα Joy-Con. Αν νιώθεις φυσικά ότι θες κάτι πιο «παραδοσιακό» δεν έχεις παρά να παίξεις το παιχνίδι χρησιμοποιώντας το Pro Controller του Switch. Σημείωσε ότι το Skyward Sword HD τρέχει στα 60 fps προσφέροντας μια εντυπωσιακή και απόλυτα ομαλή εμπειρία και μάλιστα εκμεταλλεύεται ακόμα καλύτερα τις φιγούρες Amiibo.