
Δροσερό τράιφλ φράουλας
Εύκολο, δροσερό και καλοκαιρινό
Πανεύκολο γλυκό, έτοιμη στην στιγμή!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
1 λίτρο γάλα φρέσκο + ½ φλ. επιπλέον
120 γρ. ζάχαρη
2 αβγά χτυπημένα
1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)
40 γρ. κορν φλάουρ
2-3 φέτες κέικ, τσουρέκι ή παντεσπάνι
200 γρ. φράουλες πλυμένες, σε φέτες
Αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο, για γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος, ώστε να απλωθεί και να κρυώσει πιο εύκολα. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο (θα έχει ζελατινοποιηθεί) και την χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη για να αφρατέψει.
Ραντίζουμε το κέικ, το τσουρέκι ή το παντεσπάνι με το ½ φλ. γάλα και το σπάμε σε κομματάκια. Τα μοιράζουμε σε 2 ψηλά ποτήρια.
Ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέμα και μία στρώση φράουλες (να καλύψουν όλη την επιφάνεια). Μοιράζουμε στα ποτήρια την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φράουλες. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
- Τα σενάρια ως το φινάλε της Euroleague: Πώς βγαίνει πρώτος ο Ολυμπιακός, μέχρι 6η θέση ο Παναθηναϊκός
- Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]
- Euroleague: Ο Μπαρτζώκας έγραψε ιστορία με 300 ματς στο πάγκο του Ολυμπιακού
- Ανάρπαστα μικρά και μεσαία διαμερίσματα
- Μπαρτζώκας: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτό το ματς με τα επόμενα»


