Η ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στην Καλαμάτα και τα Φιλιατρά, η οποία θα προσφέρει κατάρτιση στους αγρότες, όσον αφορά ζητήματα σχετικά με τις γεωργικές καλλιέργειες συμφωνήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρη Πετρόπουλο.
Η σχολή θα επικουρηθεί και από τις Διευθύνσεις Γεωργίας της Περιφέρειας, οι οποίες θα καταθέσουν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης «πρέπει να βοηθήσουμε αλλά και να ωθήσουμε τον αγροτικό κόσμο στις νέες μεθόδους καλλιέργειας και γενικότερα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε οι καλλιέργειες να είναι πιο ανταποδοτικές και πιο ανταγωνιστικές. Θα λειτουργήσει άμεσα η Γεωργική Σχολή και στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά».
Στην ίδια κατεύθυνση, και με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, ενός τομέα πολλά υποσχόμενου στην Πελοποννησιακή γη, ο Περιφερειάρχης θα συναντηθεί μέσα στο επόμενο -σύντομο- χρονικό διάστημα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, ώστε να εξεταστεί η εκπαίδευση στον γεωργικό τομέα στην Πελοπόννησο, εν τω συνόλω της.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας