Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, άφησε ανήμερα της 25ης Μαρτίου την τελευταία του πνοή.
Ένας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο παραολυμπιακό κίνημα νικήθηκε από τον κοροναϊό σε ηλικία 73 ετών. Η προσφορά και η δράση του ήταν πολύ μεγάλη.
Ποιος ήταν
Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Αυγούστου 1948 και είχε μία κόρη.
Ήταν πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από το 2008, ενώ από το 2010 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Παράλληλα, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑμεΑ από το 2002 έως το 2008. Ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνο, του Λονδίνο και του Ρίο.
Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι’ αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Sir Philip Craven και πολλούς άλλους φορείς.
Ο Γιώργος Φουντουλάκης είχε συνδυάσει το όνομά του με το παραολυμπιακό κίνημα και την προσπάθεια που έκανε για την ανάπτυξη του αθλητισμού, ενώ είχε κληθεί να μιλήσει σε πολλά διεθνή συνέδρια.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σε ένα ματς στο οποίο έγινε ροντέο στο τέλος, η Μίλαν έσωσε τον βαθμό με γκολ του Λεάο στο 90+2' - Θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» στη Τζένοα η οποία έχασε πέναλτι με τον Στάντσιου στο 90+9'.
Οι χρήστες του TikTok θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε στιγμιότυπα αγώνων και σε βίντεο από τα παρασκήνια. Ακόμη, σε συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και σε ηχογραφήσεις από κάμερα θώρακος διαιτητή