Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεχίστε τους εμβολιασμούς λέει ο ΠΟΥ
Τα οφέλη υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο.
Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και επομένως η χρήση του πρέπει να συνεχιστεί, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Νέα ανακοίνωση αναμένεται όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δεδομένων από την συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ για την ασφάλεια των εμβολίων, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του οργανισμού.
Ο ΠΟΥ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), o οποίος διερευνά 30 περιστατικά θρόμβωσης και χαμηλών αιμοπεταλίων μεταξύ των 5 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που έχουν λάβει μέχρι σήμερα το εμβόλιο.
Η ανακοίνωση του ΠΟΥ επισημαίνει ότι «τα θρομβοεμβολικά επεισόδια είναι γνωστό ότι συμβαίνουν συχνά. Ο φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη συχνότερη καρδιαγγειακή πάθηση σε παγκόσμιο επίπεδο».
Και ξεκαθαρίζει ότι «ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν μειώνει τις ασθένειες ή τους θανάτους από άλλα αίτια».
«Σε αυτή τη φάση, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερσταθμίζουν τους κινδύνους, και συνιστά συνέχιση των εμβολιασμών» καταλήγει η ανακοίνωση.
Εντός της εβδομάδας, πιθανώς την Πέμπτη, αναμένεται και το τελικό πόρισμα του ΕΜΑ για το εμβόλιο.
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442