ΤτΕ : Αυξήθηκαν 4,2% οι τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα [πίνακας]
Σε υψηλότερα επίπεδα οι τιμές για νέες και παλιές κατοικίες
Αύξηση 4,2%, κατέγραψαν, εν μέσω πανδημίας, οι τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα το 2020.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το δ΄ τρίμηνο του 2020 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) αυξήθηκαν, κατά μέσο όρο, κατά 2,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ για το σύνολο του 2020 η μέση ετήσια αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων ανήλθε σε 4,2%, έναντι αύξησης 7,2% το 2019.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αύξηση των τιμών το δ΄ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 2,0% για τα «νέα» διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 3,0% για τα «παλαιά», δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών.
Για το 2020, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα «νέα» διαμερίσματα ήταν 4,7%, έναντι αύξησης 7,7% το 2019, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα «παλαιά» διαμερίσματα ήταν 3,9% το 2020, έναντι αύξησης 6,9% το 2019.
Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το δ΄ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν αυξημένες κατά 5,2% στην Αθήνα και 4,1% στη Θεσσαλονίκη, ενώ μικρή μείωση καταγράφηκε στις άλλες μεγάλες πόλεις και στις λοιπές περιοχές της χώρας (-0,5% και -0,3% αντίστοιχα).
Για το 2020, η μέση αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2019 ήταν 7,4%, 4,6%, 0,1% και 1,8% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το δ΄ τρίμηνο του 2020 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 2,8% σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2019, ενώ για το 2020 η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε σε 4,5%.
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
- Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτη η αναφορά βουλευτή στη χούντα – Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»







