Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γούντι Άλεν: «Γεμάτο ψέματα» το νέο ντοκιμαντέρ Allen v. Farrow, λέει ο σκηνοθέτης

Γούντι Άλεν: «Γεμάτο ψέματα» το νέο ντοκιμαντέρ Allen v. Farrow, λέει ο σκηνοθέτης

Στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται για πρώτη φορά το βίντεο στο οποίο η 7χρονη τότε Ντίλαν περιγράφει την σεξουαλική κακοποίηση της από τον σκηνοθέτη.

Γούντι Άλεν και Σουν Γι έσπασαν τη σιωπή τους λίγες ώρες μετά την προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του HBO «Allen v. Farrow».

Χωρισμένο σε τέσσερα μέρη, το ντοκιμαντέρ διερευνά τις κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν για την σεξουαλική κακοποίηση της θετής κόρης του, Ντίλαν Φάροου.

Ως «άγρια και άδικη επίθεση», «γεμάτη ψέματα» χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ ο σκηνοθέτης σε πρόσφατη δήλωσή του.

Ο Γούντι Άλεν μαζί με την σύζυγό του, Σουν Γι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν πως οι κατηγορίες εναντίον του σκηνοθέτη είναι «εντελώς λανθασμένες».

«Την εποχή που εμφανίστηκαν οι κατηγορίες υπήρξαν πολυάριθμες έρευνες από αρμόδιες υπηρεσίες και όλες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως, σε αντίθεση όσα η Ντίλαν Φάροου είχε καθοδηγηθεί να πιστέψει, στην πραγματικότητα δεν είχε συμβεί κανενός είδους κακοποίηση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ντοκιμαντέρ σκιαγραφεί μια ενοχοποιητική εικόνα του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, εστιάζοντας στην καταγγελία της υιοθετημένης κόρης της Μία Φάροου, Ντίλαν, ότι ο τελευταίος την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στη σοφίτα του οικογενειακού τους σπιτιού το 1992, όταν ήταν μόλις επτά ετών.

Η Μία Φάροου και ο Γούντι Άλεν ήταν ζευγάρι τα πρώτα χρόνια της ζωής της υιοθετημένης κόρης τους.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ, η Ντίλαν εμφανίζεται να μιλάει για τη φερόμενη κακοποίησή της, σε ένα βίντεο βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Η Μία Φάροου κρατά την κάμερα και το 7χρονο κορίτσι περιγράφει στη μαμά της πώς ο Άλεν «την άγγιξε» εκείνο το καλοκαίρι του 1992, στην σοφίτα του εξοχικού σπιτιού της οικογένειας στο Κονέκτικατ.

Η Μία Φάροου ακούγεται να ρωτάει το κορίτσι τι συνέβη και η μικρή Ντίλαν απαντά ότι πήγε μαζί με τον Άλεν στο δωμάτιο και άρχισε να της φωνάζει παράξενα πράγματα, προτού την πλησιάσει από πίσω και «αγγίξει τα απόκρυφά της».

Όταν η Φάροου της ζητά να δείξει το σημείο στο οποίο αναφέρεται, εκείνη δείχνει τα γεννητικά της όργανα. «Όταν ήμουν στη σοφίτα μου είπε «μην κουνιέσαι, πρέπει να το κάνω αυτό. Όμως εγώ κούνησα τον ποπό μου για να δω τι έκανε και τότε μου είπε «μην κουνιέσαι, πρέπει να το κάνω αυτό. Αν μείνεις ακίνητη θα πάμε στο Παρίσι»», λέει η Ντίλαν στο βίντεο.

Η Ντίλαν Φάροου εμφανίζεται επίσης στο ντοκιμαντέρ να λέει: «Βλέπαμε τηλεόραση και μου άγγιξε τα οπίσθια. Έπειτα μου ζήτησε να πάω μαζί του στην σοφίτα. Θυμάμαι να είμαι ξαπλωμένη μπρούμυτα, με την πλάτη προς αυτόν ώστε να μην μπορώ να βλέπω τι συμβαίνει»

«Ένιωθα παγιδευμένη. Μου έλεγε πράγματα όπως «θα πάμε μαζί στο Παρίσι, θα παίξεις σε όλες μου τις ταινίες». Και μετά μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Θυμάμαι ότι είχα καρφώσει το βλέμμα στο τρενάκι του αδελφού μου. Και μετά… απλά σταμάτησε. Είχε τελειώσει. Στη συνέχεια κατεβήκαμε κάτω», αναφέρει στο ντοκιμαντέρ.

O 85χρονος σκηνοθέτης και η σύζυγός του κατηγορούν τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ του HBO ότι «δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την αλήθεια» και πως «συνεργάστηκαν με την οικογένεια Φάροου και όσους την υποστηρίζουν». Οι ίδιοι αναφέρουν πως οι δημιουργοί τους πλησίασαν μόνο δύο μήνες πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ και τους έδωσαν μονάχα λίγες μέρες για να απαντήσουν, γι’ αυτό και αρνήθηκαν να το κάνουν.

Η Ντίλαν Φάροου επιμένει μέχρι σήμερα ότι το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης από τον τότε θετό πατέρα της, Γούντι Άλεν συνέβη πραγματικά. Ο Άλεν από την άλλη εδώ και χρόνια εμμένει στην θεωρία πως όλα είναι μια σκευωρία της Μία Φάροου η οποία μπέρδεψε και «δασκάλεψε» και το κορίτσι με σκοπό να τον εκδικηθεί, μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την άλλη υιοθετημένη της κόρη (και μετέπειτα σύζυγό του) την Σουν-Γι Πρεβέν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024