Μεγάλες Γυναίκες της Ιστορίας: «Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας», Harper’s Bazaar & ΒΗΜΑgazino την Κυριακή με «Το Βήμα»
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μεγάλες Γυναίκες της Ιστορίας. Η επιτυχημένη σειρά συνεχίζεται! Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Μεγάλες Γυναίκες της Ιστορίας
Η επιτυχημένη σειρά συνεχίζεται!
Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.
Αυτή την εβδομάδα
Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας
Η «Παρθένα Βασίλισσα» που απαρνήθηκε τον γάμο για να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στη διακυβέρνηση της χώρας.
Βασίλευσε για πάνω από 44 χρόνια, ασκώντας ανεξίτηλη επιρροή στην ιστορία όχι μόνο της Αγγλίας, αλλά και γενικότερα της Ευρώπης.
Μία πολιτική και στρατηγική ιδιοφυία.
Γεννημένη μέσα σε έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους γάμους της ιστορίας –αυτόν που ξεκίνησε το αγγλικανικό σχίσμα– η Ελισάβετ ανακηρύχτηκε πριγκίπισσα, νόθα κόρη και βασίλισσα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας μέσα σε μία δίνη γεγονότων που διαμόρφωσαν την ακούραστη ιδιοσυγκρασία της. Φυλακίστηκε και γλίτωσε πολλές φορές από τον θάνατο ως διά μαγείας. Ήξερε να φαίνεται ανεκτική, αλλά και αποφασιστική και σε κάποιες περιπτώσεις αδίστακτη. Βασίλευσε για πάνω από 44 χρόνια, ασκώντας ανεξίτηλη επιρροή στην ιστορία της Αγγλίας και γενικότερα της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, συνυπήρξαν το μεγαλείο του σαιξπηρικού θεάτρου και η δυστυχία των enclosure (προσαρτήσεων), η καθιέρωση της αγγλικής ισχύος και η υποδούλωση αντρών και γυναικών στην εργασία στα workhouses (πτωχοκομεία) ή στις αμερικανικές αποικίες. Όπως κάθε σπουδαία προσωπικότητα, η Ελισάβετ θα παραμείνει για πάντα συναρπαστική και αντιφατική.
«Το να είναι κάποιος βασιλιάς και να φέρει ένα στέμμα είναι πιο μεγαλειώδες για όσους το βλέπουν, από όσο είναι ευχάριστο για εκείνους που το φέρουν».
Ελισάβετ Α΄
Εγκυροι μελετητές παρουσιάζουν σε ελκυστικές αφηγήσεις τη ζωή, το έργο και την περίπλοκη προσωπικότητα σπουδαίων γυναικών της Ιστορίας δίνοντας στις πρωταγωνίστριες τον λόγο παράλληλα με τα χρονικά των συγχρόνων και τις εκτιμήσεις των μεταγενεστέρων.
Tις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν:
Εβίτα Περόν και Φρίντα Κάλο
Aκόμη
Harper’s Bazaar
Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο
Η Βανέσα Κίρμπι μιλάει για τους ρόλους που την καθιέρωσαν
Τα κυρίαρχα σύνολα της φετινής άνοιξης
Η δυναμική επιστροφή της καμπαρντίνας
Koσμήματα εμπνευσμένα από τη μαγεία της φύσης
Και
ΒΗΜΑGAZINO
- Η Μελάνια Τραμπ πίσω από τα φώτα: Η επιστροφή στον Λευκό Οίκο, τα 40 εκατ. δολάρια και η guest εμφάνιση της βασίλισσας Ράνια της Ιορδανίας
- Στήριξη ΑΔΕΔΥ στους αγρότες: Ο αγώνας τους είναι και δικός μας
- Νέα σενάρια από τη Σερβία για Σίλβα και… Euroleague
- Ωραιόκαστρο: Επιτέθηκαν με γροθιές σε 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ γιατί τους… ενοχλούσε το τύμπανο
- Ντουμπάι: Νεκρή σε ξενοδοχείο 25χρονη αεροσυνοδός – Την μαχαίρωσαν 15 φορές
- Ανατροπή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Οι οπαδοί στηρίζουν τον Τσάμπι Αλόνσο και είναι κατά του Βινίσιους
