Έρευνα : Μια στις δύο επιχειρήσεις δεν θα τα καταφέρει σε νέο lockdown
Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, μετά από το «λουκέτο» που έβαλαν λόγω του lockdown, αντιμετωπίζουν επτά στις δέκα επιχειρήσεις της Αθήνας, όπως προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, μετά από το «λουκέτο» που έβαλαν λόγω του lockdown, αντιμετωπίζουν επτά στις δέκα επιχειρήσεις της Αθήνας, όπως προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Σύμφωνα με την έρευνα οι 7 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, γιατί δεν αντέχουν να καλύψουν τις οφειλές τους, που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, έστω και εάν έχουν ενταχθεί σε πολυεπίπεδα μέτρα στήριξης.
Την ίδια στιγμή, περίπου οι 7 στους 10 καταστηματάρχες δήλωσαν, ότι είχαν μείωση του τζίρου ή ίδιες πωλήσεις με την αντίστοιχη περσινή πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων.
Η πλειοψηφία (80%) των καταστημάτων που ερωτήθηκε, ανήκουν στους κλάδους μόδας – ένδυση, υπόδηση αξεσουάρ – και 20% στις υπόλοιπες κατηγορίες καταστημάτων που διενεργούν εκπτώσεις.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος στα συμπεράσματά του, «μία στις δύο επιχειρήσεις δεν θα μπορέσει να επανέλθει κι αυτό επαληθεύει την θέση του Ε.Σ.Α. ότι ένα τρίτο lockdown θα αποβεί καταστροφικό. Εντείνει την προσοχή μας στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση, την ενίσχυση και την στήριξη του λιανεμπορίου από σήμερα και έως την επόμενη ημέρα».
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς
- Γιορτή σήμερα 15 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πόλεμος με το Ιράν: Πώς μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων





