Στο πνεύμα των εορτών, ο γνωστός σεφ, Χριστόφορος Πέσκιας, ετοιμάζει χοιρινό με μαρμελάδα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Τα υλικά:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΗ

  • 240 γρ. αλάτι
  • 220 γρ. μέλι
  • 240 ml νερό
  • 20 κόκκοι ευρωπαϊκό κέδρο
  • 5 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 20 κόκκους πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ CHUTNEY

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μήλο Τριπόλεως κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 300 γρ. αχλάδι Τυρνάβου κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 60 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι
  • 150 ml μηλίτη
  • 15 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ½ μάτσακι φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά του τσαγιού toqarachi (Γιαπωνέζικο πιπέρι) ή κάποιο καλό μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ

  • 1 χοιρινό καρέ γύρω στο 1 ½ κιλό (με περίπου 6 μπριζόλες που θα είναι στην άκρη καθαρισμένες – Γαλλικής κοπής
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο