Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βέφα Αλεξιάδου : Ενα γλυκό απ' τα... χεράκια της

Βέφα Αλεξιάδου : Ενα γλυκό απ’ τα… χεράκια της

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: Βέφα Αλεξιάδου: «Ζαχαροπλαστική» & ΟΚ! Το περιοδικό των διασήμων

Μια μοναδική συνταγή, για ένα μοναδικό γλυκό για όλες τις εποχές, μας προτείνει η Βέφα Αλεξιάδου. Η αγαπημένη μας Βέφα φτιάχνει ένα γλυκό ταψιού, Κανταΐφι Ορφανό, που θα δώσει με την μοναδική μοσχοβολιά στο σπίτι και θα ευχαριστήσει τους πάντες:

Υλικά

1Kg κανταΐφι
2 κουταλιές σούπας Κανέλλα Κεϋλάνης (λιγότερο ή περισσότερο αναλόγως τη προτίμηση)
Μερικές πρέζες γαρύφαλλο τριμμένο
½ Kg βούτυρο Κατσικίσιο
1φλιτζάνι χλιαρό γάλα
Για το σιρόπι

6 φλιτζάνια νερό
2Kg ζάχαρη
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Ανοίγω το κανταΐφι και στρώνω μια στρώση στο ταψί
Πασπαλίζω πολύ καλά με κανέλλα και 1-2 πρέζες γαρύφαλλο
Επαναλαμβάνω το βήμα 1 & 2 μέχρι να τελειώσει το κανταΐφι
Λιώνω το βούτυρο και το περιχύνω με κουτάλι προσεκτικά να πάει παντού
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις.
Μόλις ροδίσει καλά το αναποδογυρίζω σε άλλο ταψί και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά και αυτή η πλευρά
Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά το βγάζω και το ραντίζω αμέσως όπως είναι καυτό με το χλιαρό γάλα
Ετοιμάζω το σιρόπι βράζω τη ζάχαρη με τη φλούδα πορτοκαλιού για 3 λεπτά και προσθέτω το λεμόνι.
Ξαφρίζω και βράζω άλλα 3-5 λεπτά
Περιχύνω το σιρόπι σιγά σιγά με βαθιά κουτάλα και το αφήνω περίπου 12 ώρες ξεσκέπαστο να πιεί το σιρόπι και να φουσκώσει
Συμβουλές 1. Το χλιαρό γάλα που ρίχουμε επάνω στο κανταίφι μόλις βγεί την 2η φορά από τον φούρνο είναι που καθορίζει πόσο μαλακό ή τραγανό θα γίνει. Η μισή κούπα γάλα είναι για νορμάλ μαλακό, αλλά προσέξτε η ποσότητα του κανταιφιού να είναι 500γρ & όχι 450γρ που συνήθως αγοράζουμε συσκευασμένο και κατεψυγμένο

Μπορείτε αν βάλετε καρύδια στη μέση & κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω αφού κρυώσει το γαρνίρετε με λίγη σαντιγί θα έχετε αυτόματα ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο εκμέκ κανταίφι αλά Βέφα!!!

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: Βέφα Αλεξιάδου: «Ζαχαροπλαστική» & ΟΚ! Το περιοδικό των διασήμων

Βέφα Αλεξιάδου,  Ζαχαροπλαστική

Η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει 245 πεντανόστιμες γλυκές συνταγές και μοιράζετε μαζί σας όλα τα μυστικά της επιτυχίας της!

Κέικ, τούρτες, τσουρέκια, σιροπιαστά, γλυκά του κουταλιού, κουλούρια, παγωτά, μαρμελάδες!

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Ενας θησαυρός παραδοσιακών συνταγών, από τη Βέφα, που θα λατρέψετε!

Το βιβλίο αυτό της Βέφας Αλεξιάδου είναι η πεμπτουσία της πείρας της γύρω από τη ζαχαροπλαστική. Είναι μια μεγάλη προσφορά στη νέα γυναίκα, που ανοίγει το σπιτικό της με όλα τα όνειρα για ευτυχισμένες στιγμές στις αποσκευές της. Είναι το βοήθημα για την πεπειραμένη νοικοκυρά που θέλει πάντα να βελτιώνει, να πλουτίζει τις γνώσεις και την «προίκα» που τη συνοδεύει από το πατρικό της… Είναι ένας «χρυσός οδηγός» που, ακολουθώντας τον, δίνουμε ποιότητα σε ξεχωριστές στιγμές, σταθμούς της ζωής μας.

Sports in

Μπαρτζώκας: «Είμαστε ακόμα εδώ – Το μυστικό είναι πως οι παίκτες μας δεν είναι εγωιστές»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Final Four της Euroleague

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024