Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα δέκα πιο νόστιμα comfort πιάτα του 2020

Τα δέκα πιο νόστιμα comfort πιάτα του 2020

Τα ανακαλύψαμε σε εστιατόρια, street μαγαζιά και...στην οθόνη του κινητού μας. Το 2020 ήταν δύσκολο, αλλά πεντανόστιμο.

Ας κάνουμε μια αντίστροφη μέτρηση για χάρη δέκα comfort πιάτων που μέτρησαν πολύ φέτος. Μεταξύ μας, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μια χρονιά με την εστίαση τσακισμένη, το φαγητό πρωταγωνίστησε και η κουλτούρα του εστιατορίου ήρθε σπίτι μας. Πολλά μαγειρέψαμε οι ίδιοι, αλλά εμπιστευθήκαμε και τους ειδικούς, και δεν βγήκαμε χαμένοι! Το countdown ξεκινά:

10. Το burger του Lost Athens

Το Lost Athens, το δημιουργικό εστιατόριο που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Παγκράτι, «έτρεξε» λίγο πριν το δεύτερο lockdown ένα καινούριο project με αναφορά σε ένα αγαπημένο προϊόν, το cheeseburger. Σε μερικές ημέρες, είχε γίνει ανάρπαστο. Κι ενώ είχαμε δοκιμάσει υψηλής γαστρονομίας πιάτα στο πάντα urban και comfort τόνων, βέβαια, μενού του, αυτές οι μπουκιές από ψωμί, μοσχάρι, τυρί και πίκλες αποτέλεσαν το πιο νόστιμο «junk» food του 2020. Τσουγκρίσαμε  μερικές φορές μασουλώντας με μπίρα (επιλέγοντας από τις δεκάδες ετικέτες του εστιατορίου)στην υγειά του σεφ Γιώργου Ζαχείλα. Cheers, μάστορα!

9. Η σφαίρα μουσακά του Cerdo Negro

Αυτή η φρέσκια άφιξη στο Γκάζι έπεσε κυριολεκτικά ανάμεσα σε δύο καραντίνες, αλλά ο πλούτος της γεύσης και της φιλοξενίας πρόλαβε να φανεί, για να ανθίσει, μακάρι, από τη νέα χρονιά. Συναρπαστικό το μενού, αλλά η σφαίρα μουσακά που λιώνει στο στόμα, όλο μπαχάρια και μνήμες, αλλά και κάτι το απροσδιόριστα μοντέρνο και καινοτόμο, αξίζει ένα μικρό, γαστρονομικό όσκαρ.

8. Οι τρεις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Με το βάρος της υπογραφής μου πάντα και με ανοιχτωσιά σε άλλες απόψεις, περισσότερο ειδικών από εμένα. Πιστέψτε με, πάντως, δοκίμασα πάρα πολλές.

Νούμερο ένα αδιαπραγμάτευτο: Η πίτσα του Ετιέν στο Ψυχικό, ανάλαφρη, πεντανόστιμη, γενναιόδωρη στα toppings της, δια χειρός του κορυφαίου Σπύρου Δημόπουλου

Νούμερο δύο: Η πίτσα του Προβελέγγιου

Μπορεί το δεύτερο γαστρονομικό πρότζεκτ του Σωτήρη Κοντιζά να μην ενθουσίασε τους μυημένους, αλλά όλοι είχαν να λένε για την θεσπέσια πίτσα του, στην οποία κυριάρχησε η απλότητα και η ποιότητα της πρώτης ύλης.

Νούμερο τρία συζητήσιμο, αλλά έχουμε και μερικές αδυναμίες: η πίτσα του Dal Professore δια χειρός Νίκου Δημητροκάλη, ζυμαρένια, λαχταριστή και τραγανή. Αν είχε λίγο περισσότερα υλικά επάνω, θα ήταν αριστούργημα.

7. Το panettone του Αντώνη Σελέκου

Μία από τις πρώτες γραπτές δημοσιεύσεις σχετικά με το διασημότερο-και μάλλον νοστιμότερο-πανετόνε της πόλης έγιναν εδώ, στο in.gr. Ο ζαχαροπλάστης Αντώνης Σελέκος δημιούργησε κάτι πραγματικά καλό και ξεχωριστό που πήγε από σπίτι σε σπίτι και τώρα…ανακηρύχθηκε sold out. Όσοι δοκιμάσατε, δοκιμάσατε. Κάποιοι έχουμε ακόμα το άρωμα από τα φρέκσα φρούτα και την βουτυρένια ζύμη στα ρουθούνια μας…

6. Το πεϊνιρλί καρμπονάρα#not του Keenkies

Αυτό το street food μαγαζί στην Θεμιστοκλέους των Εξαρχείων έδωσε άλλη πνοή στην περιοχή. Αν τα παιδιά ξεαγχωθούν λιγάκι και μπουν περισσότερο στο vibe της γειτονιάς, θα σκίσουν πραγματικά. Το concept; Λουκουμάδες και πεϊνιρλί με διαφορετικά γλυκά και αλμυρά toppings και διαθέσιμες vegan επιλογές. Νόμιζα πως οι λουκουμάδες παστίτσιο θα ήταν το αγαπημένο μου-όμως ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα την ολόσωστη γεύση του καρμποναροπεϊνιρλί, που έχει άριστη ζύμη (και στο ψήσιμο) και τρώγεται κυριολεκτικά με τα μάτια κλειστά. Αριστούργημα.

View this post on Instagram

A post shared by Keenkies (@keenkies)

5. Το brisket του Fine Mess

Το κρέας στα καλύτερά του. Αυθεντικό low and slow barbeque, υπέροχα sides και μεγάλη στενοχώρια που δεν μπορούμε να τα τρώμε όλα αυτά στην εξαιρετική σάλα του κολωνακιώτικου πλην ουδόλως ψηλομύτικου αυτού εστιατορίου-ευτυχώς, γίνεται να το παραγγείλουμε σπίτι και να το ξεκοκαλίσουμε οικογενειακώς στο σαλόνι μας.

4. Το αρνί του Simul

Το υπόλοιπο μενού δεν πάει πίσω από βαθιά νοστιμιά και γαστρονομική ευκρίνεια.

Παραμίλησε όλη η Αθήνα, να λέμε την αλήθεια. Γαστρονομικός οργασμός στην πρώτη μπουκιά και, μαζί, αξεπέραστης θαλπωρής οικειότητα στην επίγευση. Όσοι λένε «δεν τρώω αρνί» αλλαξοπιστούν. Εύγε σου, ταλαντούχε σεφ, Νίκο Θωμά!

3. To ράμεν του Birdman

Αυθεντικό σαν γιαπωνέζικο και πεντανόστιμο. Προλάβαμε να το γευτούμε στην φίνα μπάρα του νέου project του Άρη Βεζενέ στο Σύνταγμα, τώρα μας το φέρνουν και στην πόρτα μας. Σκίζει, αν και θα θέλαμε ένα τσακ περισσότερη ποσότητα.

2. Οι πίτες του τυροκομείου Κωσταρέλου (όλες οι αλμυρές και η θεσπέσια γαλατόπιτα)

No comment. Απλώς δοκιμάστε. Σας παρακαλώ.

1.Το μοσχάρι οσομπούκο με νιόκι παρμεζάνας του Nolita

Για μένα προσωπικά, αυτό είναι το πιο νόστιμο πιάτο του 2020. Εκρήξεις γεύσεων μες στο στόμα, άριστη ποσότητα στην μερίδα, μια φαγητένια αγκαλιά κάθε του μπουκιά. Το μοσχάρι λιώνει στο πιρούνι.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024