Ντιπ με φέτα, μυρωδικά και φιστίκια Αιγίνης
Μπορείτε να σερβίρετε το ντιπ με ψωμί, πίττες κομμένες σε κομμάτια, πασπαλισμένες με λίγο σουμάκ, ή με όμορφα λαχανικά της εποχής.
Η φέτα ταιριάζει τέλεια με τα φιστίκια ενώ το λεμόνι, το σκόρδο και τα μυρωδικά δίνουν έξτρα γεύση και σπιρτάδα.
Μπορείτε να σερβίρετε το ντιπ με ψωμί, πίττες κομμένες σε κομμάτια, πασπαλισμένες με λίγο σουμάκ, ή με όμορφα λαχανικά της εποχής.
Υλικά
(για 6 άτομα)
1 κούπα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 μικρό ματσάκι μαιντανό
Λίγο δυόσμο
Ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
120 γρ. φέτα
1/2 κούπα γιαούρτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βρώσιμα αποξηραμένα ροδοπέταλα
Πιπέρι
(& ποικιλία λαχανικών για βούτηγμα)
Εκτέλεση:
Αγοράστε όμορφα λαχανικά της εποχής όπως καρότα, φινόκιο και ραπανάκια.
Χτυπήστε για λίγο στο μπλέντερ το σκόρδο με τα φιστίκια (κρατήστε μερικά ολόκληρα για διακόσμηση). Προσθέστε τα μυρωδικά και χτυπήστε ξανά για λίγο (δεν θέλουμε να λιώσουν).
Προσθέστε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά (φέτα, ξύσμα & χυμό λεμονιού, γιαούρτι, λάδι) χτυπώντας ελαφρά ανάμεσα σε κάθε προσθήκη.
Σερβίρετε σε ένα μπολ και ραντίστε την επιφάνεια με μια κουταλιά ελαιόλαδο, τα ολόκληρα φιστίκια που έχετε κρατήσει και τα ροδοπέταλα. Τοποθετείστε το μπολ σε μια επιφάνεια παρέα με τα κομμένα, ωμά λαχανικά.
- Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο οι πιο έξυπνοι μπορούν να βρουν την καμπάνα σε 10 δευτερόλεπτα
- Τα δύο μυστικά ενός μέτριου ξενοδοχείου για να είναι το… καλύτερο της Αγγλίας
- Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας
- Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπά ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής – «Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουνε;»
- Καρχαριοειδές εντοπίστηκε στη μαρίνα τη- Δείτε εντυπωσιακό βίντεο
- Μπράουν: «Η πίεση θα είναι στον Παναθηναϊκό»