Θα «ανοίξει» η Ευρώπη για τα Χριστούγεννα;
Τι πιστεύουν οι αναλυτές
Το ερώτημα στο μυαλό πολλών Ευρωπαίων καθώς πλησιάζει η περίοδος των διακοπών είναι αν θα ανοίξουν οι χώρες τα Χριστούγεννα, με τους αναλυτές να βλέπουν πως οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν πριν ξεκινήσουν οι εορτασμοί.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων με αποτέλεσμα πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ να βρίσκονται σε lockdown. Δεδομένου του τεράστιου όγκου της οικονομικής και της κοινωνικής δραστηριότητας που γίνεται το Δεκέμβριο οι οικονομολόγοι της JPMorgan αναφέρουν πως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εάν θα διατηρηθούν τα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα. Στη Γερμανία, λοιπόν, το lockdown είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως τα τέλη Νοεμβρίου. Στη Γαλλία να διαρκέσουν μέχρι τη 1η Δεκεμβρίου και στη Βρετανία το lockdown ισχύει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Τα lockdowns, αναφέρει η JPMorgan, ίσως χαλαρώσουν στις αρχές Δεκεμβρίου, γεγονός που θα επιτρέψει μια ισχυρή ανάκαμψη στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα πριν από την περίοδο των εορτών.
Η JPMorgan έχει μελετήσει τα τελευταία δεδομένα στην Ευρώπη, τα οποία έχει συγκρίνει με τα αντίστοιχα του πρώτου κύματος και η επενδυτική τράπεζα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στη Γερμανία, την Ισπανία και τη Βρετανία, η κινητικότητα έχει μειωθεί αρκετά ώστε η εξάπλωση του ιού να είναι σε διαχειρίσιμο επίπεδο. Υπογραμμίζεται όμως πως παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει νέο ευρωπαϊκό lockdown τους πρώτους μήνες του 2021 και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο.
Στην Ιρλανδία, την Ολλανδία και τη Σλοβακία – όπου τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν νωρίτερα κατά το τρέχον δεύτερο κύμα – ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με την JPMorgan αυτές οι εμπειρίες υποδηλώνουν ότι τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες θα είναι αρκετά για να θέσουν σε έλεγχο την εξάπλωση του ιού για τώρα.
- Συνταγή: Aebleskiver
- «Ο πρόεδρος Τραμπ θέτει τους όρους και αποφασίζει για το αποτέλεσμα» λέει ο Χέγκσεθ
- Οι Μαδούρο και Φλόρες από το ελικόπτερο έως τις εγκαταστάσεις της DEA στη Νέα Υόρκη [Βίντεο]
- Γιατί οι Μαδούρο και Φλόρες οδηγήθηκαν στη Νέα Υόρκη;
- Βρετανία: Είναι μόλις 15 ετών και βγάζει πάνω από 117.000 ευρώ τον χρόνο από το δωμάτιό του
- H πτήση του Μαδούρο πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και οι εφημερίδες που γνώριζαν για την επιδρομή [βίντεο]





