Μεγάλες ιστορίες τραγουδιών στο «Mega Stories»
Αυτή τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 00.10 στο Mega
Τραγούδια της οργής, τραγούδια της διαμαρτυρίας, τραγούδια της αντίστασης. Κάθε εξέγερση συνδέθηκε με έναν ρυθμικό σκοπό. Ποιο είναι όμως το συστατικό των τραγουδιών που σφράγισαν διεκδικήσεις για ισότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη;
Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 00:10 στην εκπομπή «MEGA STORIES» η Δώρα Αναγνωστοπούλου εξερευνά την ιστορία τραγουδιών που στάθηκαν ορόσημα για πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Από τον Γαλλικό Μάη του 68, μέχρι τη γενιά του Πολυτεχνείου και τα γιγαντιαία κινήματα ειρήνης στην Αμερική της δεκαετίας του 70, τα τραγούδια είναι πάντα παρόντα. Βρίσκονται εκεί για να εμπνέουν, να ανυψώνουν το ηθικό των διαμαρτυρόμενων, να εκφράζουν το δίκιο και να γράφουν, μοιραία, τη δική τους «επαναστατική ιστορία».
Οι φιλοξενούμενοι της εκπομπής έχουν να διηγηθούν άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες τραγουδιών. Άλλοτε έχοντας άμεση, βιωματική εμπειρία και εμπλοκή με αυτά τα τραγούδια και άλλοτε ως απλοί αφηγητές της ιστορία τους, αναλαμβάνουν να μας μεταφέρουν στο τότε, ώστε να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. Γιατί η ιστορία των αγώνων γράφεται, ακούγεται και τραγουδιέται. Μόνο έτσι εξασφαλίζει τη δική της αθανασία στο πέρασμα του καιρού.
Στην εκπομπή εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά) οι: Οδυσσέας Ιωάννου, Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης, Γιώργος Μυζάλης, Γιώργος Νταλάρας, Παύλος Τσίμας, Κώστας Φέρρης.
«MEGA STORIES»
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 00:10
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Τίνα Παππά
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: GAP Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς
Ενδυματολόγος: Ηρω Τσούρτου
#megastories #neoprogrammamega
- Super Bowl: Οι… θάμνοι του Bad Bunny έβγαλαν 1300 δολάρια (pics, vids)
- Άγριο επεισόδιο βίας στο Ηράκλειο: Του έσπασαν τα δόντια με πέτρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Δ’)
- Καλλιθέα: Πώς χάθηκαν πολύτιμα λεπτά μέχρι να βρεθεί το παιδί μέσα στο σιντριβάνι
- Τέλος για το μίνι σερί των Μπακς, έχασαν από τους Μάτζικ (118-99)
- Λαβρόφ: Ο Τραμπ έβαλε την Ουκρανία και την Ευρώπη στη θέση τους – Μένει ακόμα πολύς δρόμος για επίτευξη συμφωνίας

