Τα F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Σούδα
Στη Σούδα, στην 115 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται από την Τετάρτη, 4 F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Στη Σούδα, στην 115 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται από την Τετάρτη, 4 F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Συνολικά 9 αεροσκάφη
Η εν λόγω συνεκπαίδευση είναι προϊόν της άριστης σχέσης και συνεργασίας των δύο κρατών αλλά και της προσωπικής επαφής των δύο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ.
Για την υλοποίηση της συνεκπαίδευσης εργάστηκαν από κοινού αρμόδιοι φορείς του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι επαφές σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο Χωρών.
Συνολικά στην Αεροπορική Βάση της Σούδας αφίχθησαν εννέα (9) αεροσκάφη, εκ των όποιων τέσσερα F-16 Blk 60, ένα C-130, τρία C-17 και ένα Α332. Η συνεκπαίδευση θα περιλάβει αντικείμενα συνεργασίας αεροπορικών μέσων με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ και θα συμβάλει περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό επίπεδο.
- BHMAGAZINO: Ο πόλεμος της NASA – Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά λόγω παμπειραϊκής απεργίας
- Ναυάγιο στη Χίο: Live η ενημέρωση Κικίλια από τη Βουλή
- Ο Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε την παραμονή του με… Λύκο της Wall Street: «Οι θρύλοι δεν κυνηγούν…» (vids)
- Ο σκυλάκος Πάρης θ’ αρρωστήσει απ’ τη στεναχώρια του, επειδή τον παράτησαν – Είμαστε το «φάρμακό» του
- Η κόντρα των Μπέκαμ στην εποχή των φασαίων: Ο Μπρούκλιν κάλυψε το τατουάζ που είχε αφιερώσει στον πατέρα του


