Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 633,82 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,54%
Ήπια πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών, εν μέσω υποχώρησης των ευρωαγορών, παρά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων στοιχείων για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας στο β΄ τρίμηνο, με τους επενδυτές να αναμένουν τις σημερινές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 633,82 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,54%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,10 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,69%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τενέργα (+1,75%), των ΕΛΠΕ (+0,54%) και της Lamda Development(+0,51%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-2,23%), της Jumbo(-1,56%), του ΟΛΠ (-1,14%) και της Σαράντης (-1,11%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,49%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,25%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,02%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,23%).
Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 25 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Κτήμα Λαζαρίδη+9,82% και Autohellas+5,54%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ-14,75% και Ξυλεμπορία(π) -10,00%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (pic)
- Γάζα: Νεκρός ανώτατος διοικητής της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
- Στόλισαν… αυτοκίνητα και έγιναν viral στο Ηράκλειο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Μύρο (Χιλετζάκη;) «που έχει πάρει πεντεκοσάρι στην πάρτη του» αναφέρεται ο Φραπές σε συνομιλία
- H Τέιτ ΜακΡέι μιλά για τις φυλλάδες που «κρεμούν στα μανταλάκια» τις τολμηρές τραγουδίστριες
- Τεχνητή νοημοσύνη: Τώρα που αντικαθιστά τους εργαζόμενους, μάλλον θα πρέπει να πληρώσει και φόρους






