Ο Παλαιστίνιος πρέσβης διαψεύδει τα περί συμφωνίας με την Τουρκία για ΑΟΖ
«Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτή την αρχή» αναφέρει με γραπτή δήλωση του ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρβάν Τουμπασί, διαψεύδοντας τον συμπατριώτη του, επιτετραμμένο στην Άγκυρα
«Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτή την αρχή» αναφέρει με γραπτή δήλωση του ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρβάν Τουμπασί, διαψεύδοντας τον συμπατριώτη του, επιτετραμμένο στην Άγκυρα ο οποίος μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Aydinlik δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία οριοθέτησης AOZ με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Άγκυρα σχετικά με τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο.
Ολόκληρη η δήλωση – διάψευση που έκανε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα:
«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ».
Η επίμαχη δήλωση του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Άγκυρα
Το θέμα προέκυψε από την συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική εφημερίδα ο Παλαιστίνιος επιτετραμμένος στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά.
Ο Μουσταφά δήλωσε ότι «η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Άγκυρα σχετικά με τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο», καθώς επίσης ότι η ΠΑ μπορεί να ακολουθήσει τη θαλάσσια συμφωνία οριοθέτησης της Τουρκίας με τη Λιβύη και να υπογράψει το δικό της σύμφωνο.
«Είμαστε ανοιχτοί για κάθε ιδέα να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες», είπε ο Μουσταφά στην Aydinlik.
«Έχουμε δικαιώματα στη Μεσόγειο. Η Παλαιστίνη έχει μερίδιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αυτούς τους τομείς και να υπογράψουμε μια συμφωνία» πρόσθεσε.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας