Ταξίδι-αστραπή στο Ισραήλ, και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 23 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τηλεφωνική επικοινωνία

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ασκενάζι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και ο κύπριος υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του ισραηλινού ομολόγου του να συναντηθούν για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία του κοροναϊού, και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, όπου θα ταξιδέψει αύριο ο κ. Χριστοδουλίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Αναβολή επίσκεψης Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις 23 Ιουνίου, συνοδευόμενος από υπουργούς.

Ωστόσο, αυτή αναβλήθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κοροναϊού στο Ισραήλ, και θα καθοριστεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πηγή: philenews