Πελώνη : Δυναμική η λίστα με τις 29 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες
Στο ερώτημα τι θα ισχύει αν κάποιος ταξιδιώτης από χώρα εκτός της λίστας προσπαθήσει να φτάσει στην Ελλάδα μέσω αεροδρομίου σε χώρα που μπορεί να πετάξει στη χώρα μας, η κ. Πελώνη εξήγησε ότι θα υπάρξει εξειδίκευση και πως σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι η χώρα προέλευσης και όχι η υπηκοότητα.
Δυναμική είναι η λίστα των χωρών που από τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να στέλνουν τουρίστες στη χώρα μας, όπως τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Η Αρχική αυτή λίστα τηρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, μπορεί να εξειδικευτεί και σε συγκεκριμένα αεροδρόμια και στην πορεία μπορεί να διευρυνθεί.
Η κ. Πελώνη εξήγησε ότι πτήσεις προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» γίνονται και σήμερα και θα συνεχίσουν να γίνονται. Αυτό που αλλάζει σε αυτή την πρώτη φάση άρσης των περιορισμών από τις 15 Ιουνίου είναι το πώς θα αντιμετωπίζονται οι επισκέπτες που θα φτάνουν.
«Δεν μπορεί κανείς να πει σήμερα τι θα ισχύει την 1η Ιουλίου», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.
Στο ερώτημα τι θα ισχύει αν κάποιος ταξιδιώτης από χώρα εκτός της λίστας προσπαθήσει να φτάσει στην Ελλάδα μέσω αεροδρομίου σε χώρα που μπορεί να πετάξει στη χώρα μας, εξήγησε ότι θα υπάρξει εξειδίκευση και πως σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι η χώρα προέλευσης και όχι η υπηκοότητα.
«Αυτό ισχύει και για Έλληνες υπηκόους», είπε η κ. Πελώνη στον ΣΚΑΪ.
- Μπορεί η γιόγκα να τα βάλει με τις ημικρανίες;
- Καιρός: Έως τους 28 βαθμούς «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει
- Pax Sinica: To δώρο του Τραμπ στον Σι ενόψει της επίσκεψής του στην Κίνα
- Η «κρυφή» πλευρά του Κάμα Σούτρα: Γυναικεία επιθυμία, συναίνεση και σεβασμός
- Η τελειότητα δεν φέρνει την ευτυχία
- Η Βρετανία βγαίνει διαιρεμένη μετά τις εκλογές – Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας ενισχύονται διαρκώς






