Τσαβούσογλου : Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ
Στο μήνυμά του με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρα της Ευρώπης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισημαίνει ότι η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, ώστε η Ένωση να καταστεί ένας υπεύθυνος, συνεπής και υπεύθυνος παγκόσμιος παίκτης
Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ για ένα κοινό μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρα της Ευρώπης.
Στο μήνυμά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισημαίνει ότι η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, ώστε η Ένωση να καταστεί ένας υπεύθυνος, συνεπής και υπεύθυνος παγκόσμιος παίκτης.
Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΕΕ, ο Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα καταστήσει τις Βρυξέλλες ισχυρότερες στον αγώνα ενάντια του κορονοϊού, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνει ότι ο εντεινόμενος γεωπολιτικός ανταγωνισμός, οι απειλές κατά του πολυμερισμού και οι περιφερειακές συγκρούσεις «δοκιμάζουν» την ανθρωπότητα, και η ΕΕ χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες και να βελτιώσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους υφιστάμενους συμμάχους της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.
Ο Μεβλούτ Τσαβούγλου υπογραμμίζει ότι θα αυξηθεί η ανάγκη για τα κράτη μέλη και τη διεθνή κοινότητα, ώστε να υπάρξει μια ισχυρή και χωρίς αποκλεισμούς ΕΕ. Η στάση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού έδειξε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί, πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι η αύξηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς δεν θα είναι μόνο σημαντική για την ΕΕ, αλλά και για την περιοχή και το μέλλον του διεθνούς συστήματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Ενέργεια: Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ – Συγκαλείται η ομάδα διαχείρισης κρίσεων για καύσιμα και αέριο
- Ο κόσμος μιλά για ισότητα, οι γυναίκες ζουν άλλη πραγματικότητα – Παγκόσμιος κανόνας η οικονομική ανισότητα
- Klavdia: Ερωτευμένη ξανά – ποιος της έκλεψε την καρδιά
- The Chase: Με ρεκόρ σεζόν ξεκίνησε η εβδομάδα
- Κύπρος: Παραμένει ο συναγερμός στο Ακρωτήρι – Σύσταση στους πολίτες να φτιάξουν προληπτικά σακίδιο έκτακτης ανάγκης
- Έτοιμος ο Ναν για τον Ολυμπιακό – Τι ισχύει για Λεσόρ





