Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφέ στην μετά καραντινά εποχή
Εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στο κοινό τον Μάιο, όμως πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία των πελατών και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού
Εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στο κοινό τον Μάιο, όμως πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία των πελατών και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού
Μια εντελώς νέα πραγματικότητα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα της καραντίνας οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης.
Τα μέτρα προστασίας προβλέπονται αυστηρά, με αποτέλεσμα τη μείωση των τραπεζοκαθισμάτων, άρα και του τζίρου των επιχειρήσεων.
Τα καφέ θα είναι δεύτερα – τρίτα στη σειρά των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν, ενώ προτεραιότητα θα έχουν όσες καφετέριες διαθέτουν εξωτερικό χώρο.
O Θεόδωρος Ραλλής που μίλησε στην κάμερα του MEGA είναι ιδιοκτήτης καφέ στηn Θεσσαλονίκη.
Η επιχείρησή του είναι κλειστή και τώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν.
«Τα προβλήματα πολλά, έχουμε αγώνα μπροστά μας» λέει με όση αισιοδοξία του έχει απομείνει.
Αυτό που τον ανησυχεί ωστόσο περισσότερο είναι πως ακόμη δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο σχέδιο.
Αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών και πελατών, αλλά και εργαζόμενοι που θα σερβίρουν τον καφέ με μάσκα και γάντια, είναι μέσα στο σχέδιο της κυβέρνησης.
Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο
- Θαύμα της τεχνολογίας – Μπαταρία προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.
- Μεταναστευτική έκρηξη με μεγάλες οικονομικές συνέπειες
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – Το μόνο που ακούγαμε ήταν «βοήθεια»
- Παναμάς: Ο δεξιός Χοσέ Ραούλ Μουλίνο είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών
- Μεξικό: Στους εξαφανισθέντες Αυστραλούς και στον Αμερικανό ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν σε πηγάδι
- Γαλλία: Δίκαιο ανταγωνισμό με την Κίνα θα απαιτήσει από τον Σι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν