Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το σχέδιο για άρση των μέτρων - Πότε ανοίγουν μαγαζιά, καφετέριες

Κοροναϊός : Το σχέδιο για άρση των μέτρων – Πότε ανοίγουν μαγαζιά, καφετέριες

Τα επόμενα 24ωρα θα αποφασιστεί το τελικό πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων και οριστούν τα τελικά χρονοδιαγράμματα.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω κοροναϊού, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση του σχεδίου τους με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα επόμενα 24ωρα θα αποφασιστεί το τελικό πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων και οριστούν τα τελικά χρονοδιαγράμματα.

Την Παρασκευή θα παραδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη το τελικό σχέδιο για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ζήτησε ο ίδιος από τους συνεργάτες του.

Το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες και θα βάλει τις τελευταίες πινελιές, ώστε, σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους μετάβασης στην επόμενη μέρα.

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα

Για αρχή υπάρχουν σκέψεις  να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης και τα κομμωτήρια. Σε όλα θα ισχύσουν αυστηροί όροι για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως είναι η αποφυγή συνωστισμού, η απόσταση μεταξύ των πελατών με τους υπαλλήλους.

Προς τα τέλη Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια που χρησιμοποιούν μόνο τους εξωτερικούς χώρους. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν αυστηρά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας, με τα τραπεζοκαθίσματα να είναι σαφώς λιγότερα για να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών και οι υπάλληλοι θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξουν πισωγυρίσματα, τον Ιούνιο θα μπει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση της άρσης των μέτρων με την σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα πολυκαταστήματα, πολιτιστικοί χώροι, τα μουσεία και τα τουριστικά καταλύματα προκειμένου να σώσουν την καλοκαιρινή σεζόν η οποία ουσιαστικά έχει χαθεί.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με το σταδιακό «πέρασμα» στην κανονικότητα δεν θα έχουμε κλιμάκωση της πανδημίας και για αυτό το λόγο, μετά την άρση των περιορισμών, θα συνιστάται η χρήση της υφασμάτινης μάσκας στους εργασιακούς χώρους και γενικά όπου θα βρίσκεται συγκεντρωμένος πληθυσμός.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι όλη η διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο και πως η καθημερινότητα που γνωρίζαμε όλοι πριν από τον Covid-19 θα καθυστερήσει αρκετά να επιστρέψει.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024