Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις που έχουμε στην χώρα μας όσον αφορά στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων που επιβληθεί πάντα σε συνεργασία με τον κ. Τσιόδρα και τους επικεφαλής του υπουργείου Υγείας. Όπως ο ίδιος τόνισε δεν θα γίνει η ζωή μας αμέσως η ίδια, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον ιό.

Η άρση των μέτρων θα γίνει με αντίστροφο τρόπο από ότι επιβλήθηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό και αυτό αναμένεται μέσα στο Μάιο.

Ο ίδιος έδωσε μάλιστα και ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα, λέγοντας: «Είμαστε στο 87′ και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90’».

Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά ώστε να διαψεύσει τις όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του ΔΝΤ και είναι πεπεισμένος ότι η χώρα θα τα καταφέρει, όπως ακριβώς έκανε και με την πανδημία και θα διαψεύσει τις προβλέψεις.

Ερωτηθείς για το «μαξιλαράκι» των 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε αρχικά ότι είναι απόρροια του Μνημονίου που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι είναι «θετικό» ότι υπάρχει, αλλά η κυβέρνηση δε το έχει χρησιμοποιήσει, διευκρινίζοντας ότι τώρα δεν είναι ώρα για τσακωμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι κριτής για την οικονομική πορεία της χώρας είναι οι αγορές και η χθεσινή έξοδος σε αυτές με το 7ετές ομόλογο απέδειξε ότι η Ελλάδα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών.