Μίνι μοσχαρίσια αρωματικά σουβλάκια
Ιδανικά για πάρτυ. Το μαρινάρισμα σε πέστο βασιλικού «απογειώνει» το μοσχαρίσιο κρέας.
Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 10′
Υλικά (για 8 σουβλάκια)
400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους
200 γρ. ντοματίνια
Για το πέστο
1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.)
10 γρ. κουκουνάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Διαδικασία
Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα τυριά και το 1/3 από το λάδι. Μόλις γίνουν ένας πολτός ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το πέστο ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να έχει μαριναριστεί όλο. Περνάμε 3 κομμάτια κρέατος από μικρά ξυλάκια για σουβλάκι, βάζοντας ανάμεσά τους δύο ντοματίνια. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί, ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας
- Νομπέλ Λογοτεχνίας: Ο Σεφέρης, ο Ελύτης και «Η Συναυλία των Υακίνθων»
- Διονύσης Σχοινάς: Κάνει «Μαύρα Χριστούγεννα» με το νέο ανατρεπτικό τραγούδι του
- Συναγερμός στο Μαξίμου από τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
- Ο Ολυμπιακός φροντίζει για το ευρωπαϊκό του μέλλον: Τι σημαίνει το «προσπέρασμα» στη Μπόντο
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Έρχεται η τελευταία εκπομπή για το 2025
