Τη στιγμή που ο πλανήτης προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, κάθε ώρα που περνάει νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τραγωδία με θύματα τον θρύλο μπάσκετ, τη 13χρονη κόρη του και ακόμα επτά άτομα, ύστερα από τη συντριβή του ελικοπτέρου όπου επέβαιναν.

Παράλληλα, οι αρχές του Λος Άντζελες προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και το Sikorsky το οποίο έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς ως η «λιμουζίνα» των ελικοπτέρων συνετρίβη με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο και των εννέα επιβατών του.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ έκανε διακοπές στη Μύκονο

«Πετάς πολύ χαμηλά»

Σε ένα βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα, αποτυπώνεται η πορεία του ελικοπτέρου προτού συντριβεί.

Για πάνω από τέσσερα λεπτά φαίνεται η πορεία του ελικοπτέρου, ενώ γίνεται αντιληπτή και η δυσκολία του πιλότου λόγω της ομίχλης, ο οποίος φαίνεται αρκετά αποπροσανατολισμένος κάνοντας έξι κύκλους (στο 0:10 του video).

Στο βίντεο ακούγεται και ο διάλογος με τον πύργο ελέγχου από όπου γίνονται συστάσεις στον πιλότο ότι «πετάς πολύ χαμηλά», χωρίς βέβαια ο ίδιος να εκπέμψει SOS, μέχρι η επικοινωνία τους να κοπεί και το ελικόπτερο να χαθεί από το ραντάρ.

Διαβάστε επίσης: Οι ελληνικές ομάδες για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Και fake βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα ένα βίντεο έκανε την εμφάνισή του λίγες ώρες αργότερα.

Σε αυτό, οι χρήστες που το δημοσίευαν και αναδημοσίευαν, ανέφεραν ότι επρόκειτο για το βίντεο της συντριβής.

Σε αυτό φαινόταν ένα ελικόπτερο να στροβιλίζεται στον αέρα, πριν συντριβεί και τυλιχθεί στις φλόγες. Επρόκειτο για μια περιγραφή που ταίριαζε με αυτές που είχαν δώσει οι αυτόπτες μάρτυρες κάτι που το έκανε ακόμα πιο πιστευτό.

Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για fake news.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα hoax-alert.leadstories.com, πρόκειται για βίντεο που τραβήχτηκε το 2018 στα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται περί επιχείρησης διάσωσης στη χώρα, η οποία όμως πήγε πολύ στραβά.

Δείτε το εν λόγω βίντεο:

Μάλιστα, τότε λεπτομέρειες για το θέμα είχε φιλοξενήσει σε ρεπορτάζ του και το βρετανικό BBC.

«Κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από αυτό»

Σοκαριστική είναι και η δήλωση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε την πτώση του ελικοπτέρου το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα).

«Δεν ακουγόταν σωστά και πετούσε πραγματικά χαμηλά» είπε ο 62χρονο Τζέρι Κοχάριαν, μιλώντας στους Los Angeles Times.

«Το είδα να πέφτει και να συντρίβεται. Αλλά ήταν δύσκολο να το καταλάβεις καθώς υπήρχε πολλή ομίχλη» συμπληρώνει.

«Ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια είδα μια μεγάλη μπάλα φωτιάς» εξιστορεί.

«Κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από αυτό» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ είχε αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας

Τα σενάρια της τραγωδίας

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το σημείο της συντριβής, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και οι υπόλοιποι επιβάτες του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, οδηγούν σε δυο σενάρια: είτε το ελικόπτερο έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας (στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη) είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Οπως αναφέρει το Associated Press, στην περιοχή Καλαμπάσας όπου έπεσε το ελικόπτερο, οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, καθώς επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Οι αρχές ακόμη συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ επίσημα δεν αναφέρουν τα ονόματα των θυμάτων, καθώς περιμένουν την αναγνώρισή τους.

Είναι ωστόσο ήδη γνωστό πως εκτός του Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάννα, στο ελικόπτερο βρίσκονταν και ένας προπονητής του μπέιζμπολ, με την γυναίκα του και την κόρη του, που ήταν συναθλήτρια της Τζιάννα στην ακαδημία μπάσκετ του Κόμπι Μπράιαντ.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε μετά τις 9 από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν και στις 10 έπεσε σε λόφο στη περιοχή Καλαμπάσας.

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.

Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Αυτό ήταν και το κρίσιμο σημείο. Επειδή γύρισε προς μια ορεινή περιοχή.

Ο πιλότος ξαφνικά και γρήγορα ανέβηκε από περίπου 1.200 πόδια στα 2.000 πόδια.

Ωστόσο, λίγο αργότερα – γύρω στις 09:45 – πέταξε προς το βουνό στα 1.700 πόδια. Εκεί χάνεται και η επικοινωνία. Τα στοιχεία του ιχνηλάτη πτήσης δείχνουν ότι πετούν με ταχύτητα 161 κόμβους την ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ανατριχιαστικό tweet: Χρήστης είχε… προβλέψει (;) τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ 7 χρόνια πριν

Μαύρη νύχτα για το NBA

Την ώρα που οι παίκτες των Ντένβερ Νάγκετς και των Χιούστον Ρόκετς έκαναν προθέρμανση για τον μεταξύ του αγώνα, έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ.

Μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που ακούν οι αστέρες και των δύο ομάδων ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ στο δεύτερο ματς της βραδιάς, ανάμεσα στους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Τορόντο Ράπτορς, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν των γηπεδούχων δεν είχε καν κουράγιο να κάνει προθέρμανση, με τον κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς να προσπαθεί να τον παρηγορήσει.

Μόλις ξεκίνησε ο αγώνας, καθεμία από τις ομάδες δεν εκδήλωσε την πρώτη της επίθεση κρατώντας τη μπάλα για 24 δευτερόλεπτα, δηλαδή τον αριθμό της φανέλας που φορούσε ο Μπράιαντ. Σε άλλα γήπεδα, παραβιάστηκε και ο κανόνας των 8 δευτερολέπτων για το πέρασμα της μπάλας από το κέντρο του γηπέδου, αφού το 8 ήταν ο αριθμός της πρώτης φανέλας του Κόμπι.

Στην Ατλάντα ο πόιντ γκαρντ των Χοκς Τρε Γιανγκ ξέσπασε σε λυγμούς στην αγκαλιά της μητέρας του.

Την ίδια στιγμή στο Λος Άντζελες, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο «Στέιπλς Σέντερ» για να τιμήσουν τη μνήμη του θρύλου του μπάσκετ.

Συγκλονιστικό είναι και το βίντεο όπου ο Λεμπρόν Tζέιμς πληροφορείται την τραγική είδηση στο αεροδρόμιο της πόλης, όταν αφίχθη η αποστολή των Λέικερς.

Χθες, μάλιστα, ο Λεμπρόν είχε ξεπεράσει σε πόντους τον Κόμπι Μπράιαντ, με τον «Black Mamba» να τον συγχαίρει με το τελευταίο tweet της ζωής του.

Παράλληλα, συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές στη Mamba Academy, που ιδρύθηκε ο Μπράιαντ και στην οποία κατευθύνονταν ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, η κόρη του και οι υπόλοιποι επιβάτες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο.