Ο Μάσιμο Καρέρα δείχνει να προσανατολίζεται στο να παρατάξει την ΑΕΚ με σχήμα που θα περιλαμβάνει τετράδα στην άμυνα στο ματς της Τούμπας. Κάτι που δίνει στην Ένωση τη δυνατότητα να θωρακίσει τα άκρα της καλύτερα. Μιας και εκεί βρίσκεται και η δύναμη του ΠΑΟΚ.
Ο Καρέρα δούλεψε σε κομμάτια τακτικής που αφορούσαν αυτόν τον σχηματισμό. Βεβαίως στο μυαλό του προπονητή της ΑΕΚ υπάρχει πιθανότατα και το 3-5-2. Μια διάταξη που εμπιστεύεται αρκετά και που εφαρμόζει κατά βάση στους Κιτρινόμαυρους. Ωστόσο, το 4-2-3-1 φαίνεται να έχει προβάδισμα στο μυαλό του Ιταλού προπονητή ενόψει Τούμπας.
Σε αυτό το σενάριο, αναμένεται να δούμε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Μάνταλος και Ολιβέιρα θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα, ενώ θέση βασικού διεκδικούν και οι Λόπες, Βέρντε.
Ο Ιταλός έδειξε απέναντι στον Παναιτωλικό πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Καρέρα δεδομένα ποντάρει πάνω του για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Όμως μένει να φανεί αν στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού ο Βέρντε θα έχει φανέλα βασικού ή θα έρθει από τον πάγκο, προκειμένου να δημιουργήσει ρήγματα στο δεύτερο ημίχρονο, στην άμυνα των γηπεδούχων.
Περισσότερα για τα πλάνα του Καρέρα ενόψει Τούμπας αναμένεται να φανούν στις δύο προπονήσεις που απομένουν πριν το μεγάλο ματς. Εκεί που η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με στόχο να είναι απόλυτα έτοιμη και να πάει στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.