
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3
Οι Μαδριλένοι επικράτησαν εκτός έδρας με 3-0 της Χετάφε και ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 40 πόντους – Στο +1 από την Μπαρτσελόνα, που παίζει το βράδυ με την Εσπανιόλ.
Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο 2020 η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν στο πρώτο της παιχνίδι στο νέο έτος επικράτησε εύκολα εκτός έδρας με 3-0 της Χετάφε και ανέβηκε – έστω και προσωρινά – στην κορυφή της βαθμολογίας.
Οι Μαδριλένοι με το τρίποντο που πήραν στο «Αλφόνσο Πέρεθ», για την 19η αγωνιστική της Primera Division, έφτασαν στους 40 βαθμούς και πλέον είναι στο +1 από την Μπαρτσελόνα, που αγωνίζεται το βράδυ εκτός έδρας με την Εσπανιόλ (22:00).
Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα στο παιχνίδι με την Χετάφε και μέχρι το 34’ ο φωτεινός πίνακα του γηπέδου έδειχνε 0-0. Σε εκείνο το λεπτό ο Βαράν βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.
Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ένα ημίχρονο, στο οποίο ήταν εξαιρετικός ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έκανε τρεις μεγάλες αποκρούσεις. Στο 24’ είπε «όχι» στον Αραμπαρί, στο 31’ σταμάτησε τον Καμπρέρα και στο 43’ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Φαρ.
Στο 53’ ο Βαράν σκόραρε με κεφαλιά, κάνοντας το 2-0 για τη Ρεάλ. Ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Μαδριλένοι από δεξιά και ο Γάλλος αμυντικός με κεφαλιά σχεδόν από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μόντριτς στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βαλβέρδε έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά, πάσαρε στον επερχόμενο Μόντριτς κι εκείνος με πλασέ στην κίνηση έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.
- Ιράν: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η κατάρριψη drone στη Σαουδική Αραβία με Patriot
- Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή έξω από σχολείο-καταφύγιο
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα

