Παυλόπουλος : «Θα αγωνισθούμε ν’ αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία των Ποντίων»
Nα αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μία αναδρομική συγγνώμη.
«Θα αγωνισθούμε, αποφασισμένοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας, για ν’ αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ανθρώπινη μνήμη» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με Αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «θα αγωνισθούμε για ν΄αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μία αναδρομική συγγνώμη, εγκαταλείποντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των, κατά γενική ομολογία, αμάχητων ιστορικών τεκμηρίων».
Επανέλαβε, επίσης, την δέσμευσή του και σημείωσε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ίδρυσης Μουσείου, αφιερωμένου στην εμβληματική ιστορία του Ελληνισμού του Πόντου.
Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Διεθνούς Συνεδρίου, με θέμα το έγκλημα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι συνιστά μία μεγάλη συμβολή και για την διεθνοποίηση του δίκαιου αιτήματος αναγνώρισης της φρικτής αυτής Γενοκτονίας.
- Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει – Οι πέντε θεματικοί πυλώνες της πρότασης του υπ. Παιδείας
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ανέμους ως 9 μποφόρ από το βράδυ
- Καουάι Λέοναρντ και οι «ξεχασμένοι» του All Star: Όταν οι αριθμοί δεν αρκούν
- Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Ανείπωτη θλίψη – Εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι
- Σακελλαρίδης για Χίο: Οι ισχυρισμοί του Λιμενικού είναι τόσο πειστικοί, όσο του Τραμπ για τις δολοφονίες της ICE
- Ιαπωνία: Τι είναι η «Σαναμανία» – Μπορεί να χαρίσει την εκλογική νίκη στην Τακαΐτσι;





