Εκτίναξη ενοικίων λόγω Airbnb
Απλησίαστα για έναν υπάλληλο, έναν φοιτητή ή ένα ζευγάρι, που θα πρέπει να διαθέσουν ακόμα και πάνω από έναν βασικό μισθό για να εξασφαλίσουν στέγη
Διαμέρισμα 50 τ.μ. στο Κουκάκι: τιμή ενοικίασης 1.000 ευρώ. Στούντιο 44 τ.μ. στο Μετς: τιμή ενοικίασης 850 ευρώ. Διαμέρισμα 50 τ.μ. στην περιοχή Χίλτον: τιμή ενοικίασης 900 ευρώ.
Οσο κι αν οι τιμές των ενοικίων αυτών φαντάζουν εξωφρενικές, είναι πραγματικές. Είναι τα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών μέσα από τις αγγελίες των μεσιτικών γραφείων.
Σε πολλές περιοχές τα ενοίκια είναι απλησίαστα για έναν υπάλληλο, έναν φοιτητή ή ένα ζευγάρι. Θα πρέπει να διαθέσουν ακόμα και πάνω από έναν βασικό μισθό για να εξασφαλίσουν στέγη.
-Η… εξωπραγματική ποσοστιαία αύξηση των τιμών των ενοικίων κατοικιών τα τελευταία τρία χρόνια
-Επίσημα στοιχεία του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής. Ποιοι είναι οι λόγοι σύμφωνα με τους επαγγελματίες
-Πώς το Κουκάκι ξεπέρασε την Εκάλη. Τι ισχύει σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, ο Βύρωνας, η Καισαριανή, του Ζωγράφου. Τι ισχύει σε νότια ποράστια και Θεσσαλονίκη
Παρόμοια εικόνα αρχίζει να σχηματίζεται και στα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου. Σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν σταθμοί του μετρό όπως το Χαλάνδρι, ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 15% τους τελευταίους μήνες. Στα νότια προάστια η μεγαλύτερη αύξηση εντοπίζεται στην περιοχή της Γλυφάδας. Το ίδιο σκηνικό έχει στηθεί και στη Θεσσαλονίκη, με τα ενοίκια να έχουν αυξηθεί πάνω από 12%.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ που κυκλοφορεί την Τετάρτη
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!






