
Κως : Σε εξέλιξη οι έρευνες μετά τη σύγκρουση σκάφους του Λ.Σ. με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες
Λέμβος με 34 πρόσφυγες συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος του λιμενικού στην Κω, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν έξι πρόσφυγες, ενώ αγνοούνται ένα τρίχρονο αγοράκι από τη Συρία και ένας 26χρονος επίσης από τη Συρία. Πριν λίγη ώρα, εντοπίστηκε ζωντανός ένας 28χρονος από το Ιράκ που αναζητούνταν.
Λέμβος με 34 πρόσφυγες συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος του λιμενικού στην Κω περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν έξι πρόσφυγες, ενώ αγνοούνται ένα τρίχρονο αγοράκι από τη Συρία και ένας 26χρονος επίσης από τη Συρία. Πριν λίγη ώρα, εντοπίστηκε ζωντανός ένας 28χρονος από το Ιράκ που αναζητούνταν.
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές και βοηθούν στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.
Το χρονικό
Το περιστατικό συνέβη 1,9 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κω.. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα τα οποία και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, ενώ οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.
Στις έρευνες παίρνουν μέρος τρία σκάφη του ΛΣ, ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο Σουπερ – Πούμα και σκάφος Frontex ενώ έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το 7μετρο περίπου σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας και -όπως έχει αναφέρει το τριμελές πλήρωμα του φουσκωτού του Λ.Σ.- δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα να επέλθει η σύγκρουση. Και τα δυο σκάφη ήταν σε κίνηση (το φουσκωτό του ΛΣ ήταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη περιοχή).
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, κανείς από τους μετανάστες δεν φορούσε σωσίβιο.
Από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. βρέθηκε ο Αρχηγός του Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ενώ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του περιστατικού και την εξέλιξη των ερευνών.
- Νέα βασίλισσα στη Μαδρίτη η Κόστιουκ – Πανηγύρισε με backflip (vids)
- Η μανία της Δύσης να φτιάχνει δράκουλες – Ανατροπή με την αιματοβαμμένη κόμισα του 16ου αιώνα
- Ελλάδα – Ολλανδία 8-12: Ήττα για την Εθνική Γυναικών πόλο και κρίσιμο παιχνίδι με την Αυστραλία
- Met Gala 2026: Οι ασύλληπτες τιμές των εισιτηρίων, η επιστροφή μιας σούπερ σταρ και το «όχι» του Μαμντάνι
- Χεζμπολάχ εναντίον… Angry Birds! Γιατί έγινε πυρ και μανία με το βιντεοπαιχνίδι
- Ροντινέι: «Τιμή μου που υπερασπίζομαι τα χρώματα του Ολυμπιακού – Είμαστε φίλοι με τον Ζιοβάνι»

