Euroleague : Τρία στα τρία η ΤΣΣΚΑ, ο Τζέιμς εκτέλεσε και τη Χίμκι
Η μονομαχία ανάμεσα στον Μάικ Τζέιμς και τον Αλεξέι Σβεντ ήταν πιο αμφίρροπη από την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με τη Χίμκι, που τέλειωσε με νίκη της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (99-86)
Στον… «μοσχοβίτικο εμφύλιο» η ΤΣΣΚΑ είχαν το πάνω χέρι επικρατώντας της Χίμκι σε όλα τα δεκάλεπτα και χτίζοντας με υπομονή τις βάσεις για τη νίκη (99-86) που ισοδυναμούσε με το τρία στα τρία στη φετινή Euroleague.
Στο 30’ οι γηπεδούχοι είχαν πάρει σημαντική διαφορά (76-60), αλλά είναι πλέον βιωματική η εμπειρία ότι οι διαφορές καλύπτονται εύκολα στο σύγχρονο μπάσκετ.
Η Χίμκι μείωσε σε 84-77 κι αυτό λειτούργησε ως… αφύπνιση για τον Τζέιμς και την παρέα του, οι οποίοι γρήγορα έβαλαν και πάλι το… νερό στ’ αυλάκι κι έφτασαν δίχως αγωνία στην τελική επικράτηση.
Το μόνο που κράτησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν η… επιμέρους επικράτηση στην τελευταία περίοδο.
Είχε ουσιαστική συμμετοχή ο Τίμα, εξαιρετική η εμφάνιση του Κλάιμπερν, δεν αγωνίστηκε ο Στρέλνιεκς, που πάντως ήταν στη 12άδα.
Τα δεκάλεπτα: 29-20, 25-24, 22-16
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Μπολομπόι 2, Τζέιμς 28 (3), Βόιτμαν 3, Βοροντσέβιτς 7 (1), Κλάιμπερν 21 (1), Χάκετ 11 (3), Χίλιαρντ 13 (3), Κουρμπάνοφ 8 (2), Χάινς 3, Μπέικερ 3 (1).
Χίμκι (Κουρτινάιτις): Σβεντ 25 (6), Μπούκερ 18, Τίμα 12 (4), Καράσεβ, Ζάιτσεφ 4, Ζερέμπκο 1, Γκιλ 7 (1), Έβανς 8, Μπερτάνς 11 (1).
- Προς διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Λαμπράκης
- Μπιανκόν: «Είμαστε ενωμένοι, έχουμε μπροστά μας άλλους δύο τελικούς στο Champions League»
- Ο Πούτιν νίκησε ήδη… και όχι μόνο την Ουκρανία
- Κόπα Άφρικα: Μπρούνο και Ντέσερς κλήθηκαν στην Εθνική Νιγηρίας
- Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Πιερρακάκη
- Δίκη υποκλοπών: «Ο Δημητριάδης γνώριζε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, παιδικοί φίλοι με τον Λαβράνο», κατέθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος


