Προετοιμασία 15΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

350 γρ. καλής ποιότητας μοσχάρι κιλότο (γίνεται και με φιλέτο), καλά πλυμένο και καθαρισμένο

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Χυμός από 1 λεμόνι + μερικές λεπτές φέτες για το σερβίρισμα

2 κ.γ. κάπαρη

Φλοίδες αρσενικού Νάξου, πεκορίνο ή παρμεζάνας, για το σερβίρισμα

Φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας, για το σερβίρισμα

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

  • Κόβουμε το κρέας σε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το κρέας στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, ώστε να σκληρύνει και να μπορέσουμε να το κόψουμε πιο εύκολα σε λεπτές φέτες. Εναλλακτικά, ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει.
  • Το βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα μεμβράνης και το χτυπάμε με το ειδικό ξύλο ή με ένα γουδοχέρι, να γίνει πολύ λεπτό (προσοχή να μην το διαλύσουμε).
  • Βγάζουμε τις μεμβράνες και το βάζουμε προσεκτικά πάνω σε μια πιατέλα.
  • Αλατίζουμε.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι. Με το αλάτι και το λεμόνι «ψήνεται» το κρέας.
  • Βάζουμε από πάνω μερικά φύλλα ρόκας.
  • Προσθέτουμε την κάπαρη
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
  • Αν θέλουμε, διακοσμούμε με λεπτές φέτες λεμονιού.
  • Σερβίρουμε με φλοίδες τυριού που ρίχνουμε από πάνω.
  • Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

Πηγή: Γευσιγνώστης