
Μηταράκης: Στόχος να βγαίνει άμεσα το 90% των συντάξεων έως το 2021
Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης αναφορικά με τις κύριες συντάξεις είπε πως πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, προανάγγελοντας μείωση από το 20% στο 15% για εργαζόμενους και εργοδότες.
«Οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις είναι από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα αφορούν τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».
Αναφορικά με τις κύριες συντάξεις, ο κ. Μηταράκης είπε πως πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, προανάγγελοντας μείωση από το 20% στο 15% για εργαζόμενους και εργοδότες.
Παράλληλα, σημείωσε πως από τη μείωση των εισφορών θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αυξηθεί ο καθαρός μισθός που βάζει ο εργαζόμενος στην τσέπη του. Τέλος, είπε ότι στόχος είναι, μέχρι το καλοκαίρι του 2021, να βγαίνει άμεσα το 90% των συντάξεων.
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Χεράτα» και… πέτσινα πτυχία
- Καύσιμα σε ράλι τιμών: Το αμερικανικό road trip γίνεται πολυτέλεια
- Τα… κατορθώματα του Τραμπ στο μέτωπο του πληθωρισμού
- Λιντς Γιουνάιτεντ- Μπέρνλι 3-1: «Άλμα» παραμονής για τα «παγώνια»
- Σκληρό μήνυμα Τραμπ στην Αβάνα με νέο πακέτο κυρώσεων










