Σε νέο χαμηλό επταμήνου υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, Τετάρτη, καθώς η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας συνέχιζε να επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και της ζήτησης για ενέργεια.
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, Τετάρτη, καθώς η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας συνέχιζε να επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και της ζήτησης για ενέργεια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 70 σεντς, ή 1,2%, στα 58,26 δολάρια το βαρέλι στις 15:05 ώρα Ελλάδας, επίπεδο που αποτελεί νέο χαμηλό επτά μηνών.
Οι τιμές έχουν σημειώσει πτώση άνω του 20% από τον Απρίλιο, όταν κατέγραψαν το υψηλότερο επίπεδό τους για το 2019. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά 38 σεντς, ή 0,7%, στα 53,25 δολάρια το βαρέλι.
Το μπρεντ κατέγραψε βουτιά άνω του 10% την περασμένη εβδομάδα όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς 10% σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισεκ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε περιδίνηση τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- Κούβα: Διεθνής εφοδιοπομπή που υποστηρίζεται από την Τούνμπεργκ αναμένεται να φθάσει τον Μάρτιο
- Ιράν προς ΣΑ του ΟΗΕ: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά θα απαντήσουμε αποφασιστικά – Στόχοι όλα τα μέσα των ΗΠΑ
- Τουρκία: Δημοσιογράφος της DW συλλαμβάνεται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «προσβολή» του προέδρου
- Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ σώζουν τη ζωή 44χρονου που έπαθε ανακοπή σε χώρο εστίασης
- Σκάνδαλο Επσταϊν: «Πολύ λυπηρή» για τον Τραμπ η σύλληψη του έκπτωτου πρίγκιπα Αντριους
- Αργεντινή: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Μπουένος Αϊρες





