Ασθενή ανάπτυξη αναμένει το Βερολίνο για το β’ τρίμηνο του έτους
Ασθενέστερους ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας αναμένει το Βερολίνο για το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι, εφόσον το εξωτερικό περιβάλλον σταθεροποιηθεί, θα υπάρξουν εμφανή σημάδια ανάκαμψης.
Ασθενέστερους ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας αναμένει το Βερολίνο για το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι, εφόσον το εξωτερικό περιβάλλον σταθεροποιηθεί, θα υπάρξουν εμφανή σημάδια ανάκαμψης.
«Έπειτα από μια απροσδόκητα ισχυρή ανάπτυξη κατά το α’ τρίμηνο, κατά το οποίο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, οι τρέχοντες οικονομικοί δείκτες υποδεικνύουν υποτονική επίδοση κατά το β’ τρίμηνο», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας στη μηνιαία έκθεσή του και αναφέρεται ειδικά στην κάμψη στον κλάδο των υπηρεσιών και στη συνεχιζόμενη φάση αδυναμίας για τη γερμανική βιομηχανία.
Το υπουργείο εκτιμά πάντως ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, διατηρώντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις λόγω των κινδύνων από το Brexit, τις εμπορικές διαμάχες και τις γεωπολιτικές εντάσεις.
Οι ασθενείς επιδόσεις της οικονομίας, επισημαίνεται στην έκθεση, μπορεί να επηρεάσουν και τις προσλήψεις νέων εργαζομένων από τις επιχειρήσεις, με τα πρώτα δείγματα κάμψης της αγοράς εργασίας να είναι ήδη ορατά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κώστας Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση φέρνει ένα ημιτελές νομοσχέδιο για τα εργασιακά»
- Θα πω την ιστορία με τους δικούς μου όρους – Ο Μάικλ Ντάγκλας ετοιμάζει μια «σαρωτική» αυτοβιογραφία
- UEFA Champions League: Οι μάχες του Ολυμπιακού με τη Λεβερκούζεν έρχονται στο MEGA
- Το top-10 των υψηλότερων συμβολαίων στην Ευρωλίγκα μετά την επιστροφή του Χέιζ-Ντέιβις (vids)
- Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον οδικό άξονα Μπόρσι-Βάρδα
- Σανγκάη: Βίντεο που κόβει την ανάσα – Τεράστια καθίζηση «καταπίνει» δρόμο








