Σαλάτα με πράσινα φασολάκια, πέστο και ψητά ντοματίνια
Μια ωραιότατη λύση για το γραφείο.
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 40΄
Υλικά (για 2 μερίδες)
20-25 ντοματίνια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. φασολάκια πράσινα (στρογγυλά) κατεψυγμένα
100 γρ. ανθότυρο
3-4 κ.σ. πέστο βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα στεγνώνουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε.
Τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν και να πάρουν χρώμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, το αλατίζουμε και βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 15 λεπτά – δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ αλλά να είναι λίγο τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο (αυτό βοηθάει στο να κρατηθούν ζωντανά και πράσινα).
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με το πέστο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας στο Λευκό Οίκο – Συνομιλίες για τη Γάζα
- Κιάτο: Μπλόκο της αστυνομίας σε… 1.500 κροτίδες – Συνελήφθη ένας 27χρονος
- Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!
- Πάσχα 2024: Ο στολισμός του Σταυρού στα Ανώγεια
- ΗΠΑ: Η Sony και η Apollo αναμένουν την απάντηση στην «διαστημική» προσφορά στην Paramount
- Είναι βαρύ το… αρνί Κώστα – Το twitter γλεντάει τον Σκρέκα