«Παράθυρο» Ρέγκλινγκ για μη μείωση του αφορολογήτου ορίου
Το οικονομικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης αναμένει το Eurogroup
Ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα με βάση τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν τη μη μείωση του αφορολογήτου ορίου, υπό τον όρο ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, άφησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο κ. Ρέγκλινγκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις νάρκες που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας και κατέστησε σαφές πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προϋπολογισμού του 2020 και να εφαρμόσει μέτρα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη.
Ερωτηθείς για την μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε:
«Ξέρουμε από την προεκλογική εκστρατεία ότι η νέα κυβέρνηση θα επικεντρωθεί σε σειρά νέων φορολογικών μέτρων και νέες προτεραιότητες για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι. Πρέπει να πάμε να ακούσουμε την κυβέρνηση. Όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο στόχος ήταν ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος από την αρχή. Τώρα η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος, αλλά η δέσμευση υπήρχε από το 2015, είχε ληφθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες και δεν αποτελεί κάτι καινούργιο. Είναι προϋπόθεση για πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και είναι πολύ δύσκολο να δω πώς θα επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους χωρίς αυτό το νούμερο».
Αναφορικά με το αφορολόγητο και την εφαρμογή της προνομοθετημένης ( ακυρωθείσας με κοινή στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) μείωσής του από το 2020, εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι γραμμένο στην πέτρα και οι θεσμοί περιμένουν τις συγκεκριμένες προτάσεις της νέας κυβέρνησης επί της φορολογικής πολιτικής.
- «Η Έξοδος 200 χρόνια μετά» – Το Μεσολόγγι παρουσίασε το επετειακό του πρόγραμμα
- Η Κ-19 της Μπενφίκα… έπαθε ΠΑΣ Γιάννινα και «αντέγραψε» το απίθανο γκολ των Σιαλμά-Σκούφαλη (vids)
- Ηράκλειο: Συγκλονίζει η 25χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τα σκυλιά της
- Τσουκαλάς: «Άλλα ακούν τα αυτιά των αγροτών από την κυβέρνηση και άλλα βλέπουν στις τσέπες τους»
- ΠΑΣΟΚ: Συνήγορος του Φραπέ η ΝΔ – Η σιωπή του προστίθεται στην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Δώρο Χριστουγέννων – Επιδόματα: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές






