Αλλιώς το περίμενε το παιχνίδι με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ ο Ρότζερ Φέντερερ και αλλιώς εξελίχθηκε. Ο Ελβετός «μαέστρος» τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Ισπανό και χρειάστηκε σχεδόν δύο ώρες παιχνιδιού, για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Χάλε.

Ο Φέντερερ μπορεί να αγχώθηκε, αλλά στο τέλος βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-4) πέρασε για 15η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του 500άρι τουρνουά που διεξάγεται στο Χάλε της Γερμανίας. Ο Ελβετός τενίστας μπήκε δυνατά, έκανε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ισπανού και έβαλε τις βάσεις για το 1-0. Το 6-3 ήρθε με… μαθηματική ακρίβεια, με τον Φέντερερ να δείχνει έτοιμος να «καθαρίσει» το ματς.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ να σπάει το σερβίς του Φέντερερ και με 6-3 να ισοφαρίζει σε 1-1, στέλνοντας το ματς στο τρίτο σετ. Εκεί οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 4-4. Ο Ελβετός τενίστας σέρβιρε σωστά για το 5-4 και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος τα πολλά αβίαστα λάθη του Ισπανού έκανε το μπρέικ, που του χάρισε τη νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ρότζερ Φέντερερ θα είναι ο Πιερ Ιγ Ερμπέρ. Ο Γάλλος αντιμετώπισε τον Μπόρνα Τσόριτς, ο οποίος ωστόσο εγκατέλειψε μετά το πρώτο σετ, λόγω ενοχλήσεων στη μέση.