Ο Ακάρ «νουθετεί» την Αθήνα: Οι προκλήσεις και οι ανεύθυνες δηλώσεις δεν βοηθούν
Ένα βήμα παραπέρα πήγε τις τουρκικές προκλήσεις ο Χουλουσάι Ακάρ, ο οποίος μετά την ωμή παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, και την πολεμική ρητορική της Άγκυρας, βρήκε την ευκαιρία να... νουθετήσει την Αθήνα λέγονας ότι οι προκλήσεις και οι ανεύθυνες δηλώσεις δεν βοηθούν
Ένα βήμα παραπέρα πήγε τις τουρκικές προκλήσεις ο Χουλουσάι Ακάρ, ο οποίος μετά την ωμή παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, και την πολεμική ρητορική της Άγκυρας, βρήκε την ευκαιρία να… νουθετήσει την Αθήνα λέγονας ότι οι προκλήσεις και οι ανεύθυνες δηλώσεις δεν βοηθούν.
«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε εκδήλωση για την άσκηση «Θαλασσόλυκος» της Αγκυρας.
«Η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου θα γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Είναι φυσικό δικαίωμά μας», πρόσθεσε και ισχυρίστηκε παράλληλα πως η χώρα του πάντα επιζητά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
«Η Τουρκία, σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη στήριξή της για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και αναμένει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών ο Ακάρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον και θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.
- Βέροια: Αγριος ξυλοδαρμός 24χρονης – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Δραματική έκκληση για πληροφορίες
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ζυγίζουν την αποστολή ενισχύσεων και ενόψει πιθανής «νέας φάσης» του πολέμου, γράφει το Reuters
- Βρετανία: Δεν θα δικαστεί ξανά ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση – Ηρθε σε συμφωνία με τους ενάγοντες
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
