Ο Ολυμπιακός κατέκτησε χθες (9/5) τον τίτλο του πρωταθλητή στο βόλεϊ ανδρών επικρατώντας με σκορ 3-0 στα σετ και κάνοντας παράλληλα το 3-0 στη σειρά επί του «δικεφάλου του βορρά». Αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας δεν είναι άλλος από τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός διένυσε τη δεύτερη σεζόν του στο λιμάνι και κατέκτησε το δεύτερο σερί του πρωτάθλημα με την ομάδα του Πειραιά. Την επιτυχία του Μουνιόθ και του Ολυμπιακού ανέδειξε η ισπανική εφημερίδα «As» με ένα αφιέρωμα.

Οι συμπατριώτες του γράφουν: «Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και στον τρίτο τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, με 3-0 σετ, με 26-24, 25-23 και 25-23, συνεχίζοντας να είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα. Παίρνοντας παράλληλα τη… ρεβάνς για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας».

Παράλληλα αναφέρθηκαν και στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού λέγοντας: «Ο Ολυμπιακός είχε ρεκόρ 16-2 στην κανονική περίοδο, 2-0 στη σειρά με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά και 3-1 στη σειρά με τον Φοίνικα Σύρου για τα ημιτελικά. Επικράτησε στον πρώτο τελικό με 3-0 σετ και στον δεύτερο, στη Θεσσαλονίκη, με 3-1 σετ, αντίστοιχα».