Ρεβίθια φρικασέ με καυκαλήθρες και μάραθο
Οι καυκαλήθρες και το μάραθο χαρίζουν τα αρώματα τους σε αυτό το νηστίσιμο πιάτο.
Προετοιμασία 20′, Αναμονή 8 ώρες, Μαγείρεμα 1 ώρα και 30′,
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. ρεβίθια Φενεού
150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
150 γρ. καρότα
100 γρ. φινόκιο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει κατά τρία δάχτυλα.
Υστερα από 30′ προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το φινόκιο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 40′, μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.
Παίρνουμε 1 κουτάλα από τα υγρά και 1 κουτάλα ρεβίθια και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ (ή τα περνάμε από το μπλέντερ) μέχρι να γίνουν κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και να χυλώσει.
Ρίχνουμε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες, μαγειρεύουμε για ακόμη 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και τον μάραθο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Μήπως η Ουκρανία έσωσε το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ;
- Γιατί η Japan Tobacco μένει στην Ρωσία ενώ άλλοι την εγκαταλείπουν
- Γερμανία: Κενό ασφαλείας άφησε εκτεθειμένες τουλάχιστον 6.000 συσκέψεις του στρατού
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί είναι τόσο ακριβή
- Πάσχα: Ανάσταση στο Νέο Κόσμο με εκατοντάδες εκρηκτικά
- Μπαχρέιν: «Νέα» σιιτική ομάδα εξαπολύει την δεύτερη επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ