Σπαραγγοκεφτέδες Καβάλας
Μια συνταγή από τη Χρυσούπολη Καβάλας, μια περιοχή με εύφορο κάμπο, δίπλα από τον ποταμό Νέστο.
H Βόρεια Ελλάδα βγάζει το 75% της παραγωγής σπαραγγιών, τα οποία κυρίως φεύγουν για εξαγωγή. Aυτή είναι μια συνταγή από τη Χρυσούπολη Καβάλας, μια περιοχή με εύφορο κάμπο, δίπλα από τον ποταμό Νέστο.
Προετοιμασία 15΄ Τηγάνισμα 15΄-30΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
1 κιλό σπαράγγια
250 γρ. φέτα
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αβγά
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό
1/6 από ένα ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλεύρι για τηγάνισμα
Διαδικασία
Πλένουμε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε με τον πατατοκαθαριστή ή ένα μαχαιράκι αφαιρώντας τη φλούδα τους από την κορυφή προς τα κάτω. Αφαιρούμε και τα σκληρά τους μέρη.
Με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, τα αβγά και το πιπέρι.
Αφού τα ζυμώσουμε καλά, βάζουμε στο τηγάνι ½ φλιτζάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα ίση με ένα γεμάτο κουτάλι σούπας, το αλευρώνουμε καλά και το πλάθουμε σαν κεφτέ. Τα τηγανίζουμε προσέχοντας να μην τρυπήσουν.
Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Γαλλία: Δίκαιο ανταγωνισμό με την Κίνα θα απαιτήσει από τον Σι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξισώνει την κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν με την Γκεστάπο
- Ουγγαρία: Χιλιάδες πολίτες ζουν τον «πυρετό Μαγιάρ», του πολιτικού που εναντιώνεται στον Ορμπαν
- Μεξικό: Από μία σφαίρα στο κεφάλι φέρουν τα πτώματα που εικάζεται ότι ανήκουν στους 3 αλλοδαπούς
- Γάζα: Τη «γενοκτονία» κατήγγειλε ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλώντας σε κυρώσεις κατά του Ισραήλ
- Τουρκία: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας