Τσιπς γαύρου
Μια έξυπνη ιδέα για όσους αγαπούν το γαύρο
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 3΄ Τηγάνισμα περίπου 2΄
Υλικά (για 2 μερίδες)
500 γρ. γαύρος
½ ποτήρι ξίδι
1 λίτρο νερό
1 κ.σ. αλάτι ψιλό
3 λίτρα σπορέλαιο
1 φλ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Φιλετάρουμε τον γαύρο ως εξής: Τον ανοίγουμε κατά μήκος στα δύο έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το κόκαλο και να παραμείνει ανέπαφο. Αφαιρούμε το κεφάλι, την ουρά και το κόκαλο.
Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ξίδι, το νερό και το αλάτι και μαρινάρουμε εκεί τον γαύρο. Τον αφήνουμε εκεί για 3 λεπτά, φροντίζοντας να παραμείνει ολόκληρος βυθισμένος.
Ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το σπορέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά (να φτάσει περίπου 180°C). Βγάζουμε τα φιλέτα γαύρου από τη μαρινάδα και τα αλευρώνουμε καλά. Τα τηγανίζουμε, σε τρεις δόσεις, για περίπου 2 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο αν το ψάρι τηγανίζεται σε μπόλικο λάδι, γι’ αυτό το βάζουμε σε τρεις δόσεις, για να μη στριμωχτεί.
Βγάζουμε τα φιλέτα γαύρου με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με ξύσμα λεμονιού ή μοσχολέμονου για να μην πανιάσει το γαυράκι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Βούλα: Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα δίπλα από την πλαζ
- ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τους ανεμοστρόβιλους
- Ισημερινός: 7 νεκροί σε επίθεση ενόπλων – 2 ανήλικοι ανάμεσα στα θύματα
- Καισαριανή: Μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή στην εναρκτήρια εκδήλωση του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγηγή»
- Μεξικό: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 31 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
- Βόρεια Κορέα: Επικρίνει τις ΗΠΑ για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία