Αφράτα μπιφτέκια με σόδα
Χρειαζόμαστε μόνο κιμά, σόδα, λάδι και αλατοπίπερο!
Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο: στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄, στη σχάρα 12΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λαιμό ή σπάλα
300 γρ. κιμάς από σπαλομύτα
200 ml σόδα (αναψυκτικό)
Αλάτι και πιπέρι
40 ml ελαιόλαδο
Ζητάμε από τον χασάπη να περάσει μία φορά από τη μηχανή του κιμά και τα δύο κρέατα χοντροκομμένα. Σε ευρύχωρο μπολ ανοίγουμε τον κιμά με τα δάχτυλα και ρίχνουμε τη σόδα. Περιμένουμε να απορροφηθεί από τον κιμά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ελάχιστα. Δεν κουράζουμε τη ζύμη διότι δεν θέλουμε να χάσει την κρεάτινη υφή της και τη δομή της. Πλάθουμε σε ισομεγέθη μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1,5 εκ. και ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή γκριλιέρα ή σε τηγάνι με λίγο λάδι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Μαρία Σολωμού: «Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί, θα τα βρίσκαμε»
- Το πρωτάθλημα περνάει από την… Τούμπα
- Σταθεροποίηση των τιμολογίων ρεύματος αναμένεται τον Μάιο
- Λέσβος: Τροχαίο με δύο Ι.Χ και την παράσυρση δύο πεζών
- Πάσχα 2024: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα – Ποιο το ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα
- Ο «Γολγοθάς» της Άστον Βίλα και ο Ολυμπιακός