Μήνυμα Κοστέλο στην κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις
Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να «πάψει το ξεκίνα – σταμάτα» έστειλε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.
Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να «πάψει το ξεκίνα – σταμάτα» έστειλε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.
Από το βήμα του Συνεδρίου που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), δεν παρέλειψε να «κρούσει» τον κώδωνα του κινδύνου για τον διάδοχο του νόμου Κατσέλη, τη δέσμευση για μείωση του αφορολογήτου ορίου, την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε κατ’ επανάληψη ότι ο ρυθμός αύξησης της ελληνικής οικονομίας που κινείται στο 2% πρέπει να κινηθεί στο 3,5% και στο 4% το προσεχές διάστημα.
Για τη συζήτηση που γίνεται για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη ανέφερε ότι «συνεχίζουμε εντατικά τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές για ένα νέο πλάνο προστασίας, αλλά είναι πολλές οι παράμετροι. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες θα συμμετάσχουν στο κόστος, όπως και το κράτος θα αναλάβει μέρος αυτού του κόστους. Υπάρχει δυνατότητα για προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και να μετατρέψουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε εξυπηρετούμενα, αλλά ο καλός σχεδιασμός είναι αυτό που μετράει γιατί από τον νόμο Κατσέλη προέκυψαν προβλήματα για τις τράπεζες.
Υπάρχουν επιχειρήσεις «ζόμπι» και επιχειρήσεις που μπορούν να αναδιαρθρωθούν και να γίνουν υγιείς. Με βάση τον σχεδιασμό για τα «κόκκινα» δάνεια πρέπει να δοθούν φέτος 150 εκατ. και 200 το επόμενο έτος, γύρω στα 800 εκατ. έως το 2022 και συνολικά ένα κόστος 5 δισ. σε βάθος χρόνου, αλλά στον σχεδιασμό αυτό έχουμε δρόμο ακόμα».
Αναφερόμενος στα ποσοστά της φτώχειας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είπε ότι παραμένουν υψηλά, αλλά βαίνουν μειούμενα, ότι χρειάζεται πιο αποτελεσματική και στοχευμένη κοινωνική πολιτική.
- Κρήτη: Με 84 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ εντοπίστηκε 19χρονος στη Σητεία
- Οι λόγοι που ο σκύλος αντιδρά έντονα όταν φορά το λουρί του στη βόλτα
- Συνάντηση Χατζηδάκη με Κρητικούς αγρότες το απόγευμα στο Μαξίμου – Επιχείρηση διάσπασης βλέπει η επιτροπή των μπλόκων
- Αγορά εργασίας: Το προνόμιο της ομορφιάς ως προϋπόθεση καριέρας – Πόσο «πληρώνεται» το pretty privilege;
- Ο Γιάννης ρίχνει… καύσιμο στη «φωτιά» για το μέλλον του: Αγόρασε κτίριο στη Νέα Υόρκη
- Πασχάλης Τερζής: Επιστρέφει με νέο τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου







