Κέικ με σταφίδες και κονιάκ
Μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη
Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κονιάκ
2 ποτήρια ξανθιά σταφίδα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη και το λάδι με την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, ρίχνετε το κονιάκ, τη σταφίδα και το 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζετε, ρίχνοντας στο μείγμα το αλεύρι και το δεύτερο ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Αναδεύετε πολύ απαλά με το χέρι το μείγμα και το αδειάζετε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Ψήνετε τη σταφιδόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα περίπου.
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup