Κέικ με σταφίδες και κονιάκ
Μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη
Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κονιάκ
2 ποτήρια ξανθιά σταφίδα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη και το λάδι με την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, ρίχνετε το κονιάκ, τη σταφίδα και το 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζετε, ρίχνοντας στο μείγμα το αλεύρι και το δεύτερο ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Αναδεύετε πολύ απαλά με το χέρι το μείγμα και το αδειάζετε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Ψήνετε τη σταφιδόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα περίπου.
- Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο Πάπας Λέων καταδικάζει τις συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα
- «Καλά Χριστούγεννα Παναθηναϊκέ μου! Πάντα δίπλα σου»: Το βίντεο της πράσινης ΠΑΕ
- Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν – Πρακτικές συμβουλές για τους καταναλωτές
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
- Ο Ντανιέλ Μπενσαΐντ και η επιμονή ότι πολιτική σημαίνει ανατροπή
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κλοπ – Μπορεί να επιστρέψει στους πάγκους;
- Σοβαρές ζημιές από τη έντονη κακοκαιρία σε πολυκατοικία στον Άλιμο – Κατέρρευσε μάντρα
- Mick Abrahams – Πέθανε ο (αρχικός) κιθαρίστας των Jethro Tull σε ηλικία 82 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442