Χωρίς μεγάλες προσδοκίες ο Αναστασιάδης στη συνάντηση με τον Ακιντζί
Ο κύπριος πρόεδρος είπε ότι στη συνάντηση θα θέσει τις προκλήσεις στα Στροβίλια και τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ
Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι προσέρχεται στην άτυπη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, «με συγκροτημένες και συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς όμως μεγάλες προσδοκίες». Κι αυτό, όπως ανέφερε, όχι γιατί δεν το επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά γιατί ήδη καταγράφονται κάποιες δηλώσεις που υποδηλώνουν τις προθέσεις της Τουρκίας, σε σχέση με την ημερομηνία έναρξης ουσιαστικού διαλόγου.
Είπε ότι στη συνάντηση θα θέσει τις προκλήσεις στα Στροβίλια και τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες, επεσήμανε, πρέπει να τερματιστούν.
Ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για την αποκέντρωση εξουσιών, τονίζοντας ότι επιδιώκει συνθήκες ενός λειτουργικού κράτους. Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν επικεντρώνεται μόνο σε θέματα λειτουργίας, αλλά και σε ζητήματα ασφάλειας.
- Τέμπη: Τρία χρόνια από την τραγωδία – Το κάλεσμα για μαζικές συγκεντρώσεις
- Ο Τραμπ απειλεί να μπλοκάρει το άνοιγμα γέφυρας που συνδέει ΗΠΑ-Καναδά – Ζητά μερίδιο από τα έσοδα
- Τόνι Κρόος: «Χωρίς τον Ρονάλντο, κανείς δεν θα έβλεπε το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας»
- Χάρις Αλεξίου: Αν ζούσες συνέχεια με τον έρωτα θα ήσουν ένας παλαβός, πρέπει να πάμε παρακάτω, να αγαπήσουμε και αλλιώς
- Ποιος φοβάται τον Ευάγγελο Βενιζέλο; – Γιατί τον στοχοποιεί το Μαξίμου
- Προφυλακίστηκε ο σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία – Δηλώνει ανακουφισμένος με τη σύλληψή του



